Hőszivattyúsok! Ilyenkor hogyan fűtötök?
Úgy sejtem, hogy nem nem tud, hanem nem túl gazdaságos valószínű 15 fok felett ezzel fűteni pl. egy puffer esetén, hiszen akkor mondjuk 18-20 fokban (attól függ mi a beállított érték) is állandóan fűtögeti a puffert úgy, hogy lehet nincs is szükség a ház fűtésére.
No mindegy, rákérdezek majd, csak próbálok rájönni miért olyan ajánlatokat kaptam, amiben ez szerepel a gázfűtés megtartása mellett és reméltem, hogy vannak itt érintettek.
Tudtommal inkább nagyobb hidegeknél lehet vele probléma.
Szomszédom már bőven fűtött 17 foknál a kisgyerek miatt.
https://www.youtube.com/watch?v=nb9dG0NEQpU
26 perctől beszél valoszinű arról amit szeretnél a kérdezni.
Sokat segiteni ha le írnád mit szeretnél kérdezni. :D
Hol mindenhol olvasod ezt?
Akkor lenne baj a fűtéssel ha magasabb/megközelítené a kinti hőmérséklet azt amin a gáz ami a klímában van ki tud csapódni. De ez nem 15 fok környékén van, mert akkor max ennyire tudná fűteni bent a vizet ami adja neked a "meleget".
Inkább akkor szoktak bajban lenni ha kint túl hideg van, mert olyankor csökken a hatásfoka a rendszernek és simán eljuthatnak arra szintre, hogy kevesebb meleget tud a hőszivattyú elvonni kintről, mint amennyi áramot ehhez elhasznál. (de ilyen esetekre szokott fűtőszál beépítve lenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!