Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Komolyan lekapcsolnák az...

Komolyan lekapcsolnák az áramot a tél közepén?

Figyelt kérdés
Valamikor a nyáron fizettem utoljára villanyszámlát, és azóta 160 ezerrel lógok a szolgáltatónak. Tegnap kaptam egy mailt tőlük, miszerint december 27-ig, ha nem fizetem ki akkor lekapcsolják. Ezt komolyan megtennék a tél közepén, vagy csak fenyegetőznek? Úgy terveztem, hogy majd január közepén fizetem az egészet.

2023. dec. 20. 02:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
91%
Igen. Téged ennyire nem zavar, hogy komoly összeggel tartozol valakinek? Csak hogy tudd, januárban már a visszakapcsolás díját is fizetheted, ami busás összeg.
2023. dec. 20. 03:19
 2/23 A kérdező kommentje:
De igen, zavar. Nem jellemző rám, hogy bárkinek is tartozzak, és ezen kivül nincs is más. ELBASZTAM. Más lelkiismereti kérdés?
2023. dec. 20. 03:28
 3/23 mindentudó99 ***** válasza:
92%

Igen kikapcsolják

Ezek ilyenek

2023. dec. 20. 03:35
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Azt ők honnét tudják, hogy mit tervezel? Menj be mondjuk és kérj részletfizetést akkor is, ha nem akarsz részletben fizetni és legalább egy részletet fizess ki, így hátha kitolják a határidőt
2023. dec. 20. 05:38
 5/23 anonim ***** válasza:
81%

Nem védem a szolgáltatót, de mégis mit vártál, majd ölbetett kézzel nézik, hogy te valamikor szándékozol fizetni? Mikor a nevedre került a mérő, akkor aláírtál egy fizetési szerződést is, amiben vállaltad, hogy havonta rendszeresen fizeted az elfogyasztott áram árát, vagyis jelen esetben szerződést szegtél, és ilyenkor ez az eljárás, az meg tök mindegy, hogy tél van vagy nyár. Te mit szólnál, ha a munkáltatód se fizetné nyár óta a béredet, hanem úgy gondolná, hogy majd januárban egy összegben odaadja? Te sem örülnél ennek, hanem otthagynád a francba.

Valószínűleg nem is ez volt az első levele, hanem korábban tuti kaptál már több fizetési felszólítást, amire nem reagáltál, pedig ahogy előtte írták, kérhettél volna részletfizetést, vagy feltöltős mérőt.

2023. dec. 20. 07:23
 6/23 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy rég ki kellett volna fizetnem, de most mi a halál faszáért rugózik ezen mindenki?! Az volt a kérdés, hogy télen is kikapcsolják-e? Elég annyit válaszolni, hogy igen vagy nem. A többi bullshit bölcselet nem érdekel.
2023. dec. 20. 07:43
 7/23 anonim ***** válasza:
87%
Ha nyár óta nem kapsz fizetést, decemberben bemész még dolgozni?
2023. dec. 20. 08:08
 8/23 anonim ***** válasza:
84%

#6 mondjuk azért, mert ez az alapprobléma.

Igen, simán lekapcsolják akármikor. Nem a fizetési határidőt követő első napról van szó, hanem bőven adtak időt, hogy rendezd a tartozást. Ha nem tetted, akkor így jártál.

2023. dec. 20. 08:14
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
#6 Azért rugózik mindenki, mert szerintünk te is nagyon jól tudod, hogy kikapcsolják, nem fognak ők szórakozni, csak éppen nem értjük mit gondoltál, hogy eddig hagytad elmenni a dolgot, úgy, hogy be sem mentél a szolgáltatóhoz, csak vártál valamilyen csodára. Amúgy meg talán csak az albérletnél van vagy volt ilyen opció, hogy télen nem lehetett kirakni az az albérlőt, de még a fűtést is kikapcsolják ha nem fizetsz, vagy ráterhelik a lakásodra.
2023. dec. 20. 08:15
 10/23 anonim ***** válasza:
88%
Amíg még nyitva vannak az üzletek vegyél pár gyertyát...
2023. dec. 20. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!