Konvektor 24 °C-ra fűt, (4-es)... Miután lekapcsolt, 20 °C-on kapcsol be újra? Hányasra kell beállítani? Illetve a 4=23 °C az elérendő vagy a minimum hőmérsékletet jelenti (amikor magától fölkapcsol)? Aki tud segíteni, szívesen veszem...
GF 30.11K F készülékről lenne szó.
Tudom, a hőfokszabályzóról a 100 forintos nagyságú lapot levenni és a kis csavart letekerni, ami fogja a műanyag kupakot, de itt elakadtam. Hogyan tovább?
Agyonbonyolítod a kérdést!
Mindig gázkonvektoros lakásban éltem (most is), és ha fáztam, feljebb kapcsoltam, ha melegem volt, (meg ha elmentem otthonról ill. este lefeküdtem), akkor meg lejjebb. Sose foglalkoztam azzal, amikről írsz.
Két óra alatt lehűl az a szoba 24 fokról 20-ra?
Nálunk 4-6 óra alatt csökken egy fokkal a hőmérséklet. Nem ilyenkor, hanem télen. Ilyenkor állandó.
Hetek óta folyamatosan csak az őrláng ég a gázkonvektorunkban, és csak a besütő Nap, meg a külső hőmérséklet változása változtatja 1-2 fokkal a hőmérsékletet. Így van 21-22 fok nálunk, ill. ilyen napsütéses napokon déltájban 23 fokra is fölmegy.
Visszatérve a kérdésre, elképzelhető, hogy a hőmérséklet-szabályozója nem egyforma a kettőnek. De ha ilyen gyorsan hűlnek a szobák, akkor a beáramló hideg is megkavarhatja a dolgokat.
Mi értelme van annak amit csinálsz? Elhiszem, hogy a gázos letette
Van egy toleranciája +- és annyit tud kapcsolni. Nem itt fel, ott lefog kapcsolni.
Ha toleranciája elment, túl nagy intervallumba kapcsol, vagyis csere-bere ha zavar.
Mondjuk 0,5 fok pontossággal kapcsol ki be. Nem itt fel ott le.így 20,5 és 19,5 fok között tudja tartani a hőfokot. Ha ettől nagyon eltér,és zavar, akkor csere.
Tehát nem 4 nél be 5 nél ki, hanem van egy gyári pontossága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!