Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kezdő vagyok a gázcirkó...

Kezdő vagyok a gázcirkó tekintetében. Ki mit tanácsol a használatáról?

Figyelt kérdés
Vettem egy házat, 120nm,4 szoba. Gázcirkót építettem be, mindenki ezt ajánlotta bár már most kételkedem. Immergas a márkája. 7 radiátor van. A fogyasztásunk viszont horror lett az elmúlt hónapban. Tud valaki valami tanácsot adni, miként tudnám legjobban használni? Mindegyik radiátornál van keringés szabályozó szelep, illetve termosztát. Válaszokat előre is köszönöm.

2023. nov. 29. 07:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Elzáró van, le is van zárva. De akkor is zabálja a köbmétereket :/ meg kell valljam fogalmam sem volt ennyit számít a szigetelés. Sejtettem kell de nem azt hogy ennyire... Ha ezt tudom erre fektetek be elsőnek. Hát most vehetem az üveggyapotot tucatszám a födémre... Alul felül leszigetelem azt gondolom sokat javíthatok. Mert hiába megy folyamatosan 55 fokon és kb 3 radiátorra, nincs a legnagyobb meleg. Két kisfiú mellett nem is kell gondolom ecseteljem mennyire kétségbeejtő érzés.
2023. nov. 29. 18:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Ahány fokra beállítod a termosztátot, addig fűt.

Én egy meleg belvárosi környéken élek, de 55 fokos vízzel az életben nem fűt fel...

2023. nov. 29. 19:04
 13/22 anonim ***** válasza:

Egészítsétek ki fával a fűtést ha van kályha, máskülönben igen drága lesz csak gázzal kifűteni ezt. Ahol nem vagytok, ott meg le kell zárni a radiátorokat. De létezik termosztátos szabályzó is radiátorokhoz külön-külön, ha ezt felrakjátok, akkor a nem használt helyiségekben le tudjátok csökkenteni a hőmérsékletet.

Meg azt is lehet, hogy éjszakára, meg amikor nem vagytok otthon mert dolgoztok, alacsonyabbra veszitek a hőfokot.

2023. dec. 2. 00:42
 14/22 mindentudó99 ***** válasza:

#12 Ugyan miért ne fűtene fel?

Kondenzáciösakat magasabb hőfokkal üzemeltetni nem is szabad. Én 50 fokon használom.

2023. dec. 2. 06:11
 15/22 anonim ***** válasza:
Hogy ne számítana a szigetelés. 100 m²-es ikerházban élünk, szomszéddal közös fűtött fal nincs, köztünk a fűtetlen garázsok vannak. 20 cm nikecel van a házon. Szigetelés előtt elment 600 m³ egy hónapban, most 60 m³ az átalányunk és nem fizetünk rá. 21-22 fok van a földszinten, 23-24 az emeleten. Póló, kisgatya a benti viselet.
2023. dec. 2. 08:52
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen hát ez a gond, hogy hatalmas tetőtér, és egy nagy alaksor van alattunk. Szigeteletlen. Ha már csak a födém és az alaksor le lenne szigetelve, már sokat jelentene. Csak hát anyagilag már szűkölködöm... De mindenképpen meg kell csinálni a nyáron de ez a tél már sajnos ilyen...
2023. dec. 2. 19:35
 17/22 anonim ***** válasza:

14: Az okát nem tudom, csak ez a tapasztalatom.

19 fokról 23-ra pontosan 12 óra alatt fűt fel egy picike lakást.

65-70 fokkal pedig fél óra körül.

2023. dec. 2. 22:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Kályhátok nincs? Nem lehet berakni?
2023. dec. 2. 23:10
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha van fölös kémény, be tudtok rakni pluszba kályhát. Körbeülitek és nem fáztok!
2023. dec. 2. 23:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Olyan rövid a tél... a gyerekek meg nem maradnak örökké négykézláb mászók.

3 hónapot kellene csak megoldani egy melegebb helyen.

Szigeteletlen 4 szobás ház egy jéghideg padlóval egy jégverem pince felett totyisoknak....

Vegyetek ki egy 9. emeleti lakást 3-4 hónapra, oszt csá. :)

Nyáron áldás lesz ez a ház.:))

2023. dec. 2. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!