Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Tűzifa csalás. Mit lehet tenni?

Tűzifa csalás. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Majd’ 400 ezret fizettem, kb 5 köbméter fáért…. 14-et kellett volna kapjak.

A számlán 14 szerepel, viszont a pecsét egy felszámolás alatt álló cég nevére szól, ráadásul a faiparhoz semmi köze ( utólag kerestem rá adószám alapján).

Az úr ígérget péntek óta, egyelőre semmi foganatja.

(Még) nem tiltott le. Meddig érdemes várni?

A fa ugyanott, ugyanúgy áll, ahogy itthagyták. Nem nyúltunk hozzá

2023. szept. 18. 15:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"az erdei köbméter az kevesebb, mint a normál"

Az ilyen hülyéket nem csoda hogy átverik. Meg is érdemled!

2023. szept. 19. 08:53
 12/19 anonim válasza:

"Azt remélem tudod, hogy az erdei köbméter az kevesebb, mint a normál. A fát teljesen máshogyan kell számolni."

Hogy lehet már ilyet írni? Nézz utána először! Az erdei köbméter 1x1x1,75m egészen pontosan, de 1,7 el szokták számolni.

Tehát sokkal több mint 1 sima köbméter!

2023. szept. 19. 09:02
 13/19 anonim ***** válasza:
39%
12 te is funkcionális analfabéta vagy. Nem érted amit olvasol?
2023. szept. 19. 09:05
 14/19 anonim válasza:
12: mi a bajod? leírtam mennyi az erdei köbméter, nem tudsz olvasni?
2023. szept. 19. 09:12
 15/19 anonim ***** válasza:

"Előre fizettem"

Legközelebb már tudod hogy nem szabad

"mer’ hülye vagyok"

Inkább rutintalan. Meg túlságosan megbízol az emberekben... Én is ilyen voltam. De ma már mindenkiről azt feltételezem hogyan, mikor, miért, mivel akar átverni. Nem jó így élni, de ez van, ilyen lett a világ.

"Fussak 8 hónapos terhesen a kamion után?"

Videót kérünk róla!

Menj el a rendőrségre! Azért mire odaértek hozzád biztos elhaladtak néhány kamera előtt, meg lehet őket találni.

Valószinüleg nem te vagy az egyetlen áldozat a környéken. Nem mennek el 30-40 km-nél messzebb, mert akkor már nem éri meg az elfogyasztott gázolaj miatt. Ha van cég - mégha felszámolás alatt álló is, meg lehet találni a tulajt. Érdemes a környéken körbeérdeklődni, hátha máshoz is vittek fát, vagy más is rendelt tőlük.

Biztos, hogy köbméter és nem mázsa? Milyen köbméter? Milyen mázsa? Igen, a mázsánál is van több... vizes meg száraz....

Nagyon be tudják tenni a rutintalan embert a hintába ezek a büdös gerinctelen férgek. Méter, rönk, kugli, hasogatva, köb, erdeiköb, kisköb, nagyköb, ilyen mázsa, olyan mázsa, kérges, vizes, sáros, lerakva, csak odaszállítva lerakás plusz pénz, stb... Akkora maffia ez hogy komolyan mondom drogot egyszerűbb venni.

Két jó megoldás van:

- erdészetnél veszed és ők is szállítják ki. Drága, de biztos. Befizeted az erdészeti irodánál és egy normális kamionos kihozza.

- Megrendeled valakitől és kiszállításkor leméred és a tényleges mennyiség szerint fizetsz. Köbméterben kéred, mert mázsát nem lehet otthon mérni.

2023. szept. 19. 09:26
 16/19 mindentudó99 ***** válasza:
39%
#10 Semmi gond. Igen a te hibád is. Mert előre fizettél pláne ennyit. Egyszer mindenki megjárja valamivel. Ha nem fával akkor mással.
2023. szept. 19. 09:40
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
#9 Pont ezt mondom, hogy az erdei köbméterben kimért fa ránézésre kevesebbnek tűnik, mint egy normál köbméter. A többi analfabétánaj is mondon, hogy tanuljon meg szöveget értelmezni, mielőtt beleáll a másikba!
2023. szept. 19. 10:18
 18/19 anonim ***** válasza:

@17 Ha pontosan így fogalmaztad volna, sem én, sem a "többi funk. analfabéta" nem akadt volna fent rajta.

2023. szept. 19. 10:28
 19/19 anonim ***** válasza:

"biztos elhaladtak néhány kamera előtt"

Érdemes lenne az utcában is végigmenni és megérdeklődni van-e valakinél kamera és elkérni a felvételt mielőtt törlődik.

Meg amikor hozzák a fát le kell fényképezni. Látszódjon a kocsi rendszáma is! A kocsin lévő fáról is legyen fotó, meg a lepakoltról is. Ha nem tetszik nekik az már intő jel! Akinek nincs takargatni valója az szó nélkül engedi a fotózást.

Én a GPS, DPD stb futár rendszámát is felírom. Tudom kezeltetnem kéne magam :DD

17 én sem értem... miért nézne ki kevesebbnek? Láttam én már pár köbmétert és nem láttam kevesebbnek az erdeit. Te valami különleges ember lehetsz. A magyar nyelvvel is hadilábon állsz, meg a látásoddal is baj van. 🤷‍♂️

2023. szept. 19. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!