Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyibe kerül legolcsóbban a...

Mennyibe kerül legolcsóbban a tűzifa, ha nem csalótól veszed?

Figyelt kérdés
Ma 2 fuvar is jött tűzifával. Az elsőt ajánlották, hogy "ő még viszonylag keveset csal". 5 m3-t hozott, de mint kiderült, a rakás magasságát a legmagasabb ponton kell mérni. A valóság 4.1 - 4.2 m3 volt. 20% csalás. Mutatom neki az eredményt, nem vitatkozott, gyorsan elhúzott. A második akciós áron, 10000 / m3. Korrektül a fickó maga mérte le még a kocsiban. Eredmény: 8.9 m3 . Mondom, erre kíváncsi vagyok, lemérem én is: 4.9 m3 . Lepakolás után még kevesebb. 3-4 közöttre becsültem. Nagyon el voltak keseredve, mondtam, hogy hívjunk vkit, rendőrt, pl. 4 m3-ben egyeztünk meg, nyilván nincs annyi, és nagyon gyorsan eltűntek, amikor elkezdtem fényképezni, nyugtát sem adtak, pedig akartam kérni, hogy legyen róla papírom.

2015. aug. 28. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Minden tüzifa-kereskedő csal valamilyen mértékben. A többi rákényszeríti. Ha kiirja a valós árat, hívást se kap. Tízezer/köbméteresekkel szóba se érdemes állni. Rettenetesen el vannak szemtelenedve. Hozzám jön a zsiványa: egy köbméteres kalodák. Lemérem. Kilencvenszer kilencvenszer nyolcvan centi. Hát, az majdnem egy köbméter, mi aza kis eltérés. Mondom, barátom 0,9 x 0,9 x 0,8 az nem egy, hanem jóindulattal 0,65, ha maga odamegy a benzinkúthoz, és egy liter gázolajról kiderül hogy hat és fél deci, vigyorogva kifizeti a kutasnak, vagy orrrbavágja? Én őt ne fenyegessem...Mondom neki, nem fenyegetőzök, csak bemegyek a pisztolyért, magánterületen vagyunk, mire kiérek, találja ki, mi lesz. Jön a másik. Szép megrakott méteres kalodák, felemelem a középső sort, még két hasáb sincs, már a legfelső hasáb alatt nemhogy ömlesztve vannak a hasábok, hanem összesen 12 hasáb van, élére rakva, három oszlopban tartják a felső sort. Mondom, szép vicc, csak nem jött be. Jön a harmadik majom. Lemérem, annyi. Leborítja, kifizetem, elmegy, fél óra múlva meg rájövök, hogy tölgy címén felerészben nyárfát vettem.

Görény mind.

2015. aug. 28. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
24 ezer forint, hasított akác, korrektül összerakva, erdei köbméterben, csalás nélkül. Sajnos kevés normális tűzifa árus van, de lehet találni. A drágább néha olcsóbb.
2015. aug. 31. 17:08
 3/5 puritan ***** válasza:

Tüzifát leginkább erdei m3-ben érdemes venni, mert az a leginkább mérhető. Miskolc környékén 18-20eFt-ért lehet venni.

Az ár nem mindig elsődleges szempont. Ha átvágnak a mennyiséggel, azzal nagyobbat lehet bukni.

Alapvető dolog, hogy minden faszállító át akar verni. Amelyik úgy tűnik, hogy nem, az is, csak még nem tudod hogyan.

2015. szept. 4. 00:27
 4/5 A kérdező kommentje:

"Alapvető dolog, hogy minden faszállító át akar verni. Amelyik úgy tűnik, hogy nem, az is, csak még nem tudod hogyan."

Ez nagyon biztatóan hangzik.

A tüzépek megbízhatóbbak, vagy azok is megtalálják a módját?

2015. szept. 4. 11:16
 5/5 puritan ***** válasza:

Tüzépen még soha nem vettem fát, nem tudom ott mi a szokás. Mázsára vételnél nagyon nem mindegy, hogy menyire nedves, vagy száraz a fa, mert nagyon jelentős súlykülönbség van a kettő között.

Én két dolgot tapasztaltam néhány évnyi fa beszerzés során.

Tűzifát rendszerint nem kedves szerzetesek, vagy a becsület lovagjai árulják. De az eladó bőrszíne egyenes arányban van az átverés valószínűségével.

Lehetőség szerint óvakodni kell az újságokban hirdető árusoktól. Sokkal jobb, amit a szomszéd, ismerős ajánl.

2015. szept. 8. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!