H tarifás villanyórával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Milyen ár körül mozog egy új h tarifás villanyóra beszerelése, ha nincs földelés?
Figyelt kérdés
3db 2,6 kW-os és egy 3,5 kW-os klímát szeretnénk felrakatni 3 szobába és egy nappaliba. A helyiségek 24, illetve 40 légköbméteresek, 20 fokot szeretnénk beállítani hőfoknak. Milyen áramerősség szükséges ezek működéséhez? Van egy 80 A-es nappali és egy 40 A-es irányított villanyóránk. Szerintetek a két óráról tudunk átrakatni az újra ampert? Bőven nem használjuk ki az ampereket. 4 gyermekes anyuka vagyok, nem értek az elektromossághoz... Köszönöm!#klíma #h tarifás villanyóra
2023. szept. 7. 15:55
1/3 anonim válasza:
Látni kell, nagyon sok dologtól függ. A 80A hány fázison van, mert egy fázison 32A-nál több nem szokott lenni lakásban, szóval fura. Át lehet rakni teljesítményt más tarifákról H-ra, ekkor az áramszolgáltatónak nem kell fizetni hálózafejlesztési hozzájárulást, vagy mit. De az új mérőhely kialakítása kb. félmillió (körülményektől függően több vagy kevesebb is lehet) mukadíj és anyag együtt.
2/3 anonim válasza:
>3db 2,6 kW-os és egy 3,5 kW-os klímát szeretnénk felrakatni 3 szobába és egy nappaliba
-A klíma adatlapján meg van adva a minimális áramerősség, ami kell nekik. Ezt nem mindig jól adják meg, nekem pl. 10A van írva a 3,5-es klímára, kísérletképpen 6A-ről (B karakterisztika) működtetem már egy éve (szóval hűtési és fűtési üzem is volt már ebben) és sosem vágta le. Ennek alapján elég lenne 6*4=24A-> 25A-es kismegszakító is, de valószínűleg a szerelő nem hajlandó kisebbet beszerelni, mint ami a készülék adatlapjából következik, jelen esetben 10*4= 40A-t, pedig nem mindegy árban...
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az első kommenthez fűzve: nem írtam le a kérdéshez, hogy a 80A-hez 3 fázis van.
2023. szept. 8. 07:40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!