Egy számla 11725 Ft május 31ig a távfűtés számla hogyan jöhet ki panelban ha egyszer sem volt fűtés?
Nálunk panelban egy számlán van a meleg vízzel.
Amúgy egyedi mérő (költségmegosztó van?
Egyszer sem volt?
Nálunk most is megy..
Pontosabban ha nem is minden nap, de reggelre kelve sokszor meleg volt a radiátor, napköznem nem, ma viszont egész nap langyos
Olvasd el alaposan a számládat. A valóságos fűtési díj márciusi.
Az alapdíj májusi.
A távfűtés két hónappal később számolja el a valós fűtési energiát.
Most a márciusi fűtésért fizetsz.
Amíg olvastam a feleleteket, folyton arra gondoltam, amit az 5-ös válaszoló írt.
Én is erre gondolok, hogy havi átalányt fizetsz, aztán jön az éves elszámolás (ami nem decemberi, hanem a fűtési szezon végi).
Ha május 31-ig(!) időszakra szól a számla, akkor egyértelmű, hogy átalány.
Ahogy írták előttem, majd az éves elszámoláskor kerül jóváírásra és a fogyasztás alapján újbóli leosztásra.
"Nézd meg a számlát. Nálunk pl. átalány van, egész évben fixen fizetem, júniusban meg elszámolás."
Nekünk minden számlán más összeg szerepel annak ellenére hogy nincsen mérő óra. Ezért gondolom hogy ez pedig nem átalány. Viszont akkor mégsem tudom micsoda mert a számla ellenére meleg nem jön nulla fűtés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!