Panelban hogy tartjátok magatokat melegen a mostani hűvös időben, a távfűtési idény elmúltával?
#1: Ez tök jó, gondolom perfekt a hőszigetelés. Az alattatok lakónál hány fok van? Hatalmas meleget tarthat. :-)
#2: Villany- vagy gázsütő? A gázzal nagyon vigyázzatok, CO miatt, ha huzamosabban használnátok! És a ruhák ne legyenek közel a sütőhöz.
#2,3: Feltételezem, nem Bp., hogy még ilyenkor is tudnak fűteni. Vagy tévednék? ;-) Itt úgy tartják, május közepétől fűtés kizárt, noha ugyanaz a hőközpont a melegvíz miatt továbbra is kapja a távhőt.
#4: :-) El vagyok maradva jópár évtizedet, hogy be se tettem opciónak a szavazásba.
#7: Valóban nem is gondoltam végig, hogy déli tájolású ablakokkal (és persze nagyon jó hőszigetelésekkel) meg tud lenni fűtés nélkül is az általad írt meleg.
Amit sok helyütt bosszantóan nem jól oldanak meg, hogy nem hozzák folytonosságba a falszigetelést a hőszigetelő ablakokkal (magyarán az ablakot jóval a szigetelés síkja mögé szerelik): ott így olyan hőhíd lehet, hogy végül csak töredékét éri a szigetelés, ahhoz képest, amennyit érhetne.
Nálunk 24 fok van fűtés nélkül, de télen is ennyi volt, anélkül, hogy a radiátorokat bekapcsoltuk volna, nyilván akkor a csövek azért adtak le hőt.
(Második emeleti, K-Ny tájolású lakás, szigetelt ház, jó minőségű nyílászárók, ill. még a lépcsőházban is műanyag nyílászárók vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!