Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A nyugdíjasok miért nem...

A nyugdíjasok miért nem tudják beosztani a pénzüket?

Figyelt kérdés
A mai nyugdíjasok még nem is albérletben laknak. Mi lesz később, amikor az albérletes generáció lesz nyugdíjas? Nem hiszem el, hogy hónap elején két DikhTv-s ismeretterjesztő műsor helyett nem lehet átgondolni a kiadásokat. Mindenhol válság van, okosan kell gazdálkodni!
2023. máj. 12. 12:54
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

#20, +1

(Köszi. Megspóroltál nekem egy csomó gépelni valót)

2023. máj. 14. 15:34
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen.
2023. máj. 14. 15:38
 23/46 anonim ***** válasza:
69%
Az alapvető problémáról soha nem esik szó. Az én dédmamámnak még megadatott az a lehetőség, hogy nem ismerte a munkahely fogalmát, vitte a háztájit. Még a nevetségesnek számító nyugdíjából is tudott félretenni. Szomorú volt amiatt, hogy szanaszét vagyunk. Szinte nulla költsége volt. Csúnya lesz amit mondok, de tulajdonképpen a kertjébe szart. Csak mostanában érzem, hogy nagy bajban vagyunk.
2023. máj. 14. 15:50
 24/46 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos a kérdezőhöz sok hasonló gondolkozású fiatal van, akik fel sem fogják, hogy a körülöttük lévő kultúrát, műszaki dolgokat, internetet, okos telefont pc.-t, lapos tv-t, mosogatógépet, közlekedést, repülést... stb...stb... azt a mostani nyugdíjasoknak köszönhetik. És ehhez mindenki hozzájárult a segédmunkástól a mérnökökig.
2023. máj. 14. 16:20
 25/46 anonim ***** válasza:
63%
Én vagyok a kakukktojás a dédunokák közt. Nem hajtok, nem küzdök, nem teperek. Dédanyám se tepert, legalábbis elvolt otthon. Volt neki egy rádió, meg egy lámpa oszt annyi.
2023. máj. 14. 17:07
 26/46 anonim ***** válasza:
98%

"dédmamámnak még megadatott az a lehetőség, hogy nem ismerte a munkahely fogalmát, vitte a háztájit. "

Téged mi tart vissza?

"fel sem fogják, hogy a körülöttük lévő kultúrát, műszaki dolgokat, internetet, okos telefont pc.-t, lapos tv-t, mosogatógépet, közlekedést, repülést... stb...stb... azt a mostani nyugdíjasoknak köszönhetik. "

Mondjuk akkor tegyük hozzá azt is, hogy a magyar nyugdíjrendszer alapján mostani nyugdìjasok nyugdíját amúgy az a bizonyos szedett-vedett generáció fizeti :)

2023. máj. 14. 17:22
 27/46 anonim ***** válasza:
31%

"nyugdìjasok nyugdíját amúgy az a bizonyos szedett-vedett generáció fizeti"

Te szerencsétlen agymosott!

Mindenkitől folyamatosan levonták a járulékokat, csak éppen eltüntették.

Vagyis minden mostani nyugdíjas folyamatosan fizette, hogy ne legyenek rászorulva a mai (de)generációra!!

2023. máj. 14. 17:45
 28/46 anonim ***** válasza:
44%

"Téged mi tart vissza?"

Egyrészt elkényelmesedtem, másrészt elbulikáztam, eltipmixeltem azt a pénzt ami egy önellátó tanya alapköltsége lehetne.

2023. máj. 14. 17:46
 29/46 anonim ***** válasza:
92%

"Mindenkitől folyamatosan levonták a járulékokat, csak éppen eltüntették."

Levonták persze, csak éppen az aktuálisan levont járulékokból nem a te saját nyugdíjalapod hízik, hanem az aktuális nyugdíjasokat fizetik ki. Aztán te meg reménykedsz, hogy majd a tiédet lesz, aki befizeti.

"Működési elvének lényege, hogy az éppen aktív dolgozók adó jellegű járulékaiból finanszírozzák az éppen nyugdíjas korú lakosság nyugdíját. (ez az ún. „felosztó-kirovó”, pontosabb nevén folyó finanszírozású rendszer). Ezért különösen fontos, hogy mennyi az aktív lakosság és a járadékra jogosultak (azaz a munkavállalók és nyugdíjasok) aránya."

Forrás: penzentrum.hu

Amivel te keverheted, az a kötelező magánnyugdíjpénztár, amit a drága Fidesz olyan alja módon beszántott. Az valóban arról szólt, hogy amit beteszel, azt kapod vissza a végén.

"Te szerencsétlen agymosott!"

Igazából bekaphatod. Fogalmad sincs miről beszélsz, de sértegetni tudsz.

2023. máj. 14. 18:33
 30/46 anonim ***** válasza:
98%

"Egyrészt elkényelmesedtem, másrészt elbulikáztam, eltipmixeltem azt a pénzt ami egy önellátó tanya alapköltsége lehetne."

Ugye-ugye? :) Pontosan így látom én is.

A sógornőmtől is mindig hallgatom, hogy beszántották a parasztságot, micsoda csudi élet volt. Neki még ott is volt a dédi tanyája, aki mindig azon sírdogált, hogy senki nem veszi át a gazdaságot. Valahogy a sógornőm nem ugrált a lehetőségért, pedig ingyen volt.

Az a helyzet, hogy amikor kimentünk a tanyára, valahogy mindig a múlton romantikázó sógornőm dühöngött a legtöbbet, hogy milyen sáros lett a cipője. :)

2023. máj. 14. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!