A nyugdíjasok miért nem tudják beosztani a pénzüket?
#20, +1
(Köszi. Megspóroltál nekem egy csomó gépelni valót)
"dédmamámnak még megadatott az a lehetőség, hogy nem ismerte a munkahely fogalmát, vitte a háztájit. "
Téged mi tart vissza?
"fel sem fogják, hogy a körülöttük lévő kultúrát, műszaki dolgokat, internetet, okos telefont pc.-t, lapos tv-t, mosogatógépet, közlekedést, repülést... stb...stb... azt a mostani nyugdíjasoknak köszönhetik. "
Mondjuk akkor tegyük hozzá azt is, hogy a magyar nyugdíjrendszer alapján mostani nyugdìjasok nyugdíját amúgy az a bizonyos szedett-vedett generáció fizeti :)
"nyugdìjasok nyugdíját amúgy az a bizonyos szedett-vedett generáció fizeti"
Te szerencsétlen agymosott!
Mindenkitől folyamatosan levonták a járulékokat, csak éppen eltüntették.
Vagyis minden mostani nyugdíjas folyamatosan fizette, hogy ne legyenek rászorulva a mai (de)generációra!!
"Téged mi tart vissza?"
Egyrészt elkényelmesedtem, másrészt elbulikáztam, eltipmixeltem azt a pénzt ami egy önellátó tanya alapköltsége lehetne.
"Mindenkitől folyamatosan levonták a járulékokat, csak éppen eltüntették."
Levonták persze, csak éppen az aktuálisan levont járulékokból nem a te saját nyugdíjalapod hízik, hanem az aktuális nyugdíjasokat fizetik ki. Aztán te meg reménykedsz, hogy majd a tiédet lesz, aki befizeti.
"Működési elvének lényege, hogy az éppen aktív dolgozók adó jellegű járulékaiból finanszírozzák az éppen nyugdíjas korú lakosság nyugdíját. (ez az ún. „felosztó-kirovó”, pontosabb nevén folyó finanszírozású rendszer). Ezért különösen fontos, hogy mennyi az aktív lakosság és a járadékra jogosultak (azaz a munkavállalók és nyugdíjasok) aránya."
Forrás: penzentrum.hu
Amivel te keverheted, az a kötelező magánnyugdíjpénztár, amit a drága Fidesz olyan alja módon beszántott. Az valóban arról szólt, hogy amit beteszel, azt kapod vissza a végén.
"Te szerencsétlen agymosott!"
Igazából bekaphatod. Fogalmad sincs miről beszélsz, de sértegetni tudsz.
"Egyrészt elkényelmesedtem, másrészt elbulikáztam, eltipmixeltem azt a pénzt ami egy önellátó tanya alapköltsége lehetne."
Ugye-ugye? :) Pontosan így látom én is.
A sógornőmtől is mindig hallgatom, hogy beszántották a parasztságot, micsoda csudi élet volt. Neki még ott is volt a dédi tanyája, aki mindig azon sírdogált, hogy senki nem veszi át a gazdaságot. Valahogy a sógornőm nem ugrált a lehetőségért, pedig ingyen volt.
Az a helyzet, hogy amikor kimentünk a tanyára, valahogy mindig a múlton romantikázó sógornőm dühöngött a legtöbbet, hogy milyen sáros lett a cipője. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!