A nyugdíjasok miért nem tudják beosztani a pénzüket?
"Mennyit keres szerinted egy átlag dolgozó ember, aki minden egyes nap berohan dolgozni??"
A dupláját???
Sok nyugdijas orvosra költ,meg gyógyszerre,ha életben akar maradni.
Aztán gyűjti a pénzt a temetkezésére,mert ha olyanok a hozzátartózói mint a kérdező,rájuk nem számíthat.
Hát ha valaki, ők profik. Nagyszüleim mesterek voltak ebben, nagyi a mai napig profi. Utazgat a nyuggerklubbal, és minden cakkra ki van fizetve úgy, hogy száz körüli a nyugdíja. Nagyon ügyesen spórol.
Sokkal jellemzőbb, hogy harmincasok sírnak folyamatosan, hogy a 600+ezerből éhen akarnak halni...
Kérdező!
Segítsél beosztani a nyugdíjamat.
Egyedülálló 72 éves vagyok és 76ezer Ft a havi nyugdíjam.
Köszönöm előre is.
Csak sírnak, közben a dunyha tele van.
Ezért tudnak nagy pénzeket adni az unokázós telefonálóknak.
"Ön valószínűleg ennyire volt hasznos tagja a társadalomnak!"
Huh... ez mennyire naiv beszólás.
Én nem gondolom, hogy "öltönyös gyakorlati élet szakértőink nem jól határozták meg a nyugdíját" a 15-ösnek, és ő sem mondott ilyet. A kérdés az volt, miért nem tudják beosztani, erre kérdezte, hogy 72 ezret te hogyan osztanál be.
Másrészt azzal letudni a témát, hogy mindenki azt kapja, amit érdemel... Apósom saját autószerelő műhelyt tartott fenn egyéni vállalkozóként, alkalmazottakkal. Voltak sikeres időszakai, meg olyanok, amikor alig volt bevétele (pl 2008-09 környékén). Kb akkora a nyugdíja, mint a 15-ösnek, szóval 70 felé közeledve még bőven dolgozik nyugdíj mellett.
Anyósom óvónő volt, úgy lett meg a 40 éve, hogy abba beleszámolták a szülési szabadságot, a főiskolai gyakorlatot, de még a nyári melót is. Éppen a nyugdíjbamenetele előtt vezették be a pedagógusok életpályamodelljét, ő pedig megpályázta, amit lehetett. A pályája utolsó néhány évében emiatt lett egy egész jó fizuja, és a nyugdíját ez alapján az utolsó évek alapján számolták. A nyugdíja így nagyobb lett, mint évekkel korábban a fizetése.
Szóval végső soron apósom akkor sokkal kevésbé volt hasznos tagja a társadalomnak, mint anyósom? Hiszen anyósom nyugdíja szerintem úgy 2,5-szerese lehet apósoménak.
Még egyszer: én ezzel nem azt állítom, hogy a nyugdíjrendszer hibája, ha valaki nem jön ki nyugdíjas korára. Én csak annyit mondok, hogy nagyon könnyű a nyugdíjrendszer szar végére kerülni, és ha azt hiszed, hogy akinek kicsi a nyugdíja, az bizonyára semmirekellő volt, akkor nagyon fura álomvilágban élsz.
"Ön valószínűleg ennyire volt hasznos tagja a társadalomnak!"
Ön viszont már most is az, hiszen pont az ilyen IQ mentes és albérletekben nyomorgó fizetéstől fizetésig élő rabszolgákra van szüksége a kormányunknak, akiknek nincsenek saját gondolataik de mindig van egy aktuális ellenségképük.
Sajnálom, hogy ön a jövedelmük alapján kategorizálja be az emberek társadalmi hasznosságát. Tehát egy rosszul fizetett ápoló, pedagógus, körzeti orvos, stb... az nem hasznos, hiszen keveset keres.
Viszont éppen tegnap tették közzé a tv-ben (is), hogy a "nemzet gázszerelője" pl. 20 millió Ft-ot keres óránként.
Ezek szerint ő a leghasznosabb tagja a társadalomnak ma Magyarországon ön szerint?!
Szóval lehet fikázni meg anyagilag rangsorolni a nyugdíjasokat, bár önnek már nem lesznek nyugdíjgondjai. Ugyanis mire ön nyugdíjba megy a "nyugdíjas" kifejezést is az idegen szavak szótárában kell majd kikeresnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!