Villanytűzhely vagy Gáztűzhely a jobb, gazdaságosabb?
Főzni gázon jobb, sütni meg elektromos sütővel, az a legjobban szabályozható.
A gáz bekötése egy újépítésű ingatlanba akkor történik meg ha gázzal fognak fűteni vagy vizet melegíteni. Ha ez nincsen mert más típusú a fűtési rendszer, akkor a főzéshez önmagában már nem éri meg a gázt bekötni, akkor ha főzni gázzal akar valaki, marad a gázpalackos rendszer. Az is működőképes, anyósoméknál is ez volt 5 évvel ezelőttig, más rokonoméknál a mai napig ilyen a konyhai főzés.
Ha ott van a lakásban a gáz bevezetve akkor teljesen értelmetlen nem kihasználni és gáz főzőlap helyett elektromosat használni.
Egy áramszünet esetén se a mikró se a főzőlap nem működik ha elektromos, de ha a főzőlap gázos akkor azzal lehet főzni is meg valamennyire fűteni is. Áramszünetben ugyanis a fűtési rendszerek sem működnek.
Amikor építkeztünk minket is le akart a kivitelező beszélni a gázos főzésről, pedig alig pár méterre van a konyha a kazánháztól és gázzal fűtünk. ragaszkodtunk hozzá mert vannak olyan ételek amiket elektromos tűzhelyen nem lehet normálisan elkészíteni. Nem bántuk meg.
Nem tudom miért kell ennyire túlbonyolitani a válaszokat. Sehol nem írta, hogy nincs bent a gáz a házba!!
Feltett egy tök egyszerű kérdést. Melyik gazdaságosabb. Nyilván jelenleg a gáz.
#7 Nem tudom mit kell problémázni mások válaszán. A kérdező majd eldönti minek veszi hasznát.
Azt sem írta le, hogy már bent van a gáz és azt sem hogy már kész van egyáltalán a lakás. Azt kérdezte melyik a gazdaságosabb.
Ami hatalmas előnye a villanytűzhelynek az a takaríthatóság, illetve hogy nem kell bevezetni a gázt ha egyébként nincs.
Én személy szerint gáz párti vagyok, feleségem indukciós párti, úgyhogy a következő indukciós lesz. Úgysem én használom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!