Gáz vagy villanytűzhely a jobb?
Villany.
Jobban szabályozható a hőfok.
Tisztább.
Egyszerűbb használni.
Kevésbé veszélyes.
Aha :) Drága a gáz. Szerintem meg a villamos energia drágább.
Mindkettőnek van előnye meg hátránya.
Villanyos:
- drága a tűzhely
- drága az áram
- nagyon jó elektromos hálózat kell hiszem könnyen 10-14kw is lehet a csúcsfogyasztása
+ trendi
+ nem kell gáz csövezést kiépíteni
+ nincs szénmonoxid veszély, ezért a gázosok nem akarnak mindenféle befúvót lyukat a falra
+ egyenletesebben lehet szabályozni
Gáz:
+ Olcsó a tűzhely
+ Olcsó a gáz
+ azonnal csúcsteljesítményen megy
+ amikor elzárod azonnal megszűnik a hőátadás
+ igénytelen az edényre
- Ha új kiépítés, akkor terveztetni kell
- megfelelő szellőzés kell, amit átvesznek (vagy nem)
Talán a legjobb kombináció egy elektormos tűzhely, gáz égőkkel.
De ez teljesen egyén függő. Mérlegelj, hogy melyik éri meg neked.
"- megfelelő szellőzés kell, amit átvesznek (vagy nem) "
Szerintem nincs olyan kicsi konyha, ahol atlagos hasznalat mellett veszelyt jelenthet a termelodo szenmonoxid. Inkabb a gozokert-szagokert erdemes felszivot hasznalni szerintem.
#5 Persze szigorúan szerinted. A tigáz teljesen másképpen látja.
Nálam januárban volt gázbekötés. És az épületgépésszel a vágattak a falra egy 15 cm átmérőjű lyukat, és egy szellőző került bele. E nélkül nem veszi át a szolgálató a hálózatot. Amikor az ablakokat rendeltem olyat akartam, hogy ablak aljába épített szellőző, de már az ablakgyártó üzem sem javasolta, mert mondták, hogy nem fogják elfogadni.
Arról is volt szó, hogy a konyhai szagelszívóval egyszerre induló elektromos befúvás kell, de azt megúsztam. Elképzelhető, hogy azért, mert akkor még nem volt konyhai szagelszívóm.
A gáz szolgáltató a legkeményebb új bekötésénél.
Kondenzációs kazán kémény métere 10e ft és vidd fel tető sík felé, nem elég ha kidugod a falon kívülre.
EPH hálózatot kérne.
Gáztűzhelyre, és kazánhoz hőre záró csapot.
Flexibilis csőnek acélbordás rugalmascső.
Kicsit megváltozott a világ :)
Én is nagyon sokat mérlegeltem felújítás előtt, hogy melyik irányba induljunk. A gáz és az elektromos is macerás.
Szerintem is a legjobb ami kombinálva van, villany sütő, gázégőkkel.
Szerintem azért ez a legjobb, mert ha netalán áramszünet van, még mindig tudsz főzni, ha meg elzárják a gázt még van egy villanysütő!
#6, elég rossz lehetett (vagy inkább drága) amit veled csináltak, gondolom elkértek egy csomót érte. Véleményem szerint, a szolgáltatónak semmi köze sincs a te hálózatodhoz, hozza be az óráig, utána meg mehet a tigáz a sunyiba. Ha tehetnék mindenbe belekontárkodnának. A kazánokat is akarják, hogy felül keljen vizsgáltatni, na tudod hova menjen bekapni a mit xD Ez is csak plusz pénzbeszedés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!