Egy egyedülálló személynek sok vagy kevés ez a víz fogyasztàs szerintetek 2 hónapra? (02-01-03.31)
meleg: 9-10 köbméter
hideg:6 köbméter
Elsőre azt írtam le hogy túl sok, aztán inkább megnéztem a mienket pontosan mennyit is fogyasztottunk.
Az elmúlt 2 számlánk (2-2 hónap novembertől) 45m3 körüli fogyasztás volt 4 felnőtt emberre. Locsolás már nem volt novemberben. Nálunk ez csak hidegvíz, nem távfűtésesek vagyunk, saját kazán + napkollektor fűti fel. Tehát ez egy emberre lebontva 2 hónapra 11-12m3-t jelent.
Ehhez képest is sok ami fogyasztást írsz, főleg a melegvízé. Ott van valami hiba. Az illető vagy pazarolja a melegvizet és minden nap egy órát folyatja a zuhanyt, vagy reggel-este kád melegvízben fürdik, vagy esetleg a mosógépe olyan, hogy a melegvíz is rá van kötve és nem külön fűti efl a gép a hidegvizet. De én mindenképpen soknak tartom ezt a mennyiséget egy embernek - bár lehet meg tudja magyarázni miért ennyi.
Utolsó; az nagyon jó.
Panel lakàs 36 nm kb
És hetente mosok hétvègèn (2x) illetve nyilvàn az esti zuhany 5 p
reggeli mosakodás arc frissítés megy
meg nyilvàn reggel este azt a pár dolgot elmosogatom ès heti 1x felmosok.
Fura hogy ennyi mert beleondoltam mi lesz majd nyáron amikor reggel is zuhanyzok és sűrűbben is kell mosni.
nyáron elvileg lesz klíma is az nem tudom hogy befolyàsolja-e a vizet
a vízóra régebbi 2017 es azt hiszem
Havi nyolc köbméter kicsit sok de reális lehet ha sokat mosol.
Sokáig fürdessz.
"Havi nyolc köbméter kicsit sok de reális lehet ha sokat mosol."
Ilyen vízfogyasztáshoz azért nem egy személyre, és szinte naponta kellene mosni. Régi, még NDK-s mosógépnél teszteltük, hogy elő és főmosással, 5 öblítéssel 1 kád vízet használt, ez cirka 160 liter, és ez nem most volt, azóta sokkal takarékosabbak a gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!