Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit csináljak a vezérelt...

Mit csináljak a vezérelt áramos konnektorokkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A házban, ahová költöztünk, van két olyan konnektor, amik a vezérelt áramra vannak kötve. Illetve a villanyóraszekrényben is van egy (ipari, 380V) dugalj a vezérelten. Azt olvastam, hogy ez szabálytalan, ez igaz? Meg fognak büntetni, ha észreveszik? Ha telefonon vagy eon alkalmazásban diktálom be az állásokat, akkor nem látják, mi van a villanyóraszekrényben, nem? Vagy lehet bármikor ellenőrzés, amikor megnézik?

Használni nyilván nem használom ezeket, mert kiszámíthatatlan, mikor van vagy nincs bennük áram. Csak bírságot se akarok, de a megszüntetésre feleslegesen százezreket fizetni se.

Köszi!

2023. márc. 19. 00:38
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
38%

Egyébként részemről itt bármiféle tanácsadást ettől a ponttól fogva befejeztem! Ennek nincs értelme! Volt, amikor még volt értelme itt segíteni a másiknak, úgy látom mostanra nincs értelme! Adott témához totálisan nem értő, dilettánsok tesznek határozottan téves kijelentéseket, feltételezésem szerint unalomból!

Szóval én is hozzászólhatnék a nők egészsége rovatban a barna folyáshoz, csak nem volna sok értelme, ezért nem teszem!

2023. márc. 19. 18:18
 22/22 anonim ***** válasza:
Éppen most csináltattam meg egy lakás villanyszerelési korszerűsítését, ahol vezérelt áramra fixen volt bekötve a bojler.A bojler nem lett kicserélve. De a villanyszerelő csinált egy konnektort és dugaszt a bojlernek, mert szerinte ez így jobb.(mindenesetre jobban néz ki, mert előzőleg valami ordenáré módon volt megcsinálva a bojler fali tartója is meg a bekötés is.) Most gipszkartonnal el van takarva a tartószerkezet és rákerült egy konnektor. De, ahogy olvasom az eredeti problémára adott válaszaitokat,kezdek aggódni, hogy a vezérelt áramra kötötte-e a bojlert vagy a sima nappalira, ill. ha a bojlert kihúzom és mondjuk hajszárítót üzemeltetek róla, amennyiben ez vezérelt áramon van, nem baj-e?
2023. márc. 19. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!