Mit csináljak a vezérelt áramos konnektorokkal?
Sziasztok!
A házban, ahová költöztünk, van két olyan konnektor, amik a vezérelt áramra vannak kötve. Illetve a villanyóraszekrényben is van egy (ipari, 380V) dugalj a vezérelten. Azt olvastam, hogy ez szabálytalan, ez igaz? Meg fognak büntetni, ha észreveszik? Ha telefonon vagy eon alkalmazásban diktálom be az állásokat, akkor nem látják, mi van a villanyóraszekrényben, nem? Vagy lehet bármikor ellenőrzés, amikor megnézik?
Használni nyilván nem használom ezeket, mert kiszámíthatatlan, mikor van vagy nincs bennük áram. Csak bírságot se akarok, de a megszüntetésre feleslegesen százezreket fizetni se.
Köszi!
Nem szabványtalan a vezérelt dugalj, hanem a szolgáltató felé szerződés szegés. Mivel csak fixen kötött fűtőberendezés üzemeltethetőek. A szolgáltató ezt nem nézi, nem megy be sehova ellenőrizni ezt.
Az óránál lévő dugaljat sem szabványtalan, régen szinte mindenhol volt. Új bekötésnék,óra szerelésnél ez nem is kivitelezhető már. Új dobozra elosztóra nem szerelnek ilyesmit.
Egyik miatt sem kell aggódnod.
A vezérelt dugalj ha zavar, egyszerűen kiköthető, leszigetelhető és lezárható.
Lehet, hogy régen villanyfűtés volt és dugaljba csatlakoztatták..
"Nem értem, ezen mi szabálytalan?"
Vezérelt áramra csak fix bekötésű /nem konnektorba dugott/ fogyasztót lehet kötni.
A lakásvásárlás alapja, a fogyasztásmérők állásának személyes bejelentése a szolgáltatónál(jobb helyen elkérik
a lakcímkártyát, adásvételit,stb).... Ezt a szolgáltató ellenőrzi, mert úgy érvényes a következő, te nevedre szóló számla.. Ha az ellenőrzés megvolt, akkor már ne törődj semmivel..a többi az ő saruk.
Az ellenőrzésről jkv készül, egy pldnamtiéd.
Menj be, és írasd át.
Ha zavar köttesd át villanyszerelővel. A belső konnektorokat sosem veszik észre, az óránál lévőt esetleg mérőóra cserekor, de kétlem hogy látszódna a mókolás.
Amúgy azzal jársz a legjobban, ha nem szólsz a szolgáltatónak, mert csak te fogsz vele szívni!
(kijönnek, ha szerencséd van nem szerelik le a B tarifa órát, Ilyenkor az A tarifás órát is ellenőrzik nincs e átkötve óra nélkülire 1-2 fázis, végül jegyzőkönyv. Ha már a neveden van az áram szolgáltatás te kapod bírságot, amit persze le tudsz verni a volt tulajon ,de ezzel is neked kell futkozni.)
Szóval ezek után én azt javasolnám, hogy a villanyszerelővel ellenőriztesd az összes konnektort (főleg:hűtő, fagyasztó, mosógép, körfűrész) melléképületbe is, úgy hogy le vannak húzva a megszakítok a szekrénybe. De ezt alapvetően műszer nélkül is ellenőrizhető, fogsz egy hajszárítót, vagy asztali kis lámpát és végig dugsz mindent. Világítást szintén mindenhol ellenőrizd le.
Az átiratás megvolt, és azóta egy diktálás is, alkalmazáson keresztül. Hogy akkor, a felhasználóváltás miatt kijöttek-e, bejöttek-e az egyébként nem zárt kapun az udvarba 3 lépést és ránéztek-e a szekrényre a ház falán, azt nem tudom.
A dolog úgy jött fel, hogy villanyszerelővel kicseréltettem a dugaljakat a házban, mert csúnya régiek voltak, és volt közöttük két vezéreltes is. (Szó nélkül megcsinálta.) Pár hónapra rá megint kihívtam, hogy a villanyóraszekrényben a lakáselosztót ilyen régi olvadóbiztosítékos megoldásról kismegszakítósra szerelje át. Utána kezdett azon problémázni, hogy no de ott van az az ipari konnektor, az szabálytalan vételezés, de nem lehet ám azt onnan csak úgy levenni, mert az is plombabontás, regisztrált szerelő kell, szabványosítás... és ha a szolgáltató meglátja ezt akkor milliós bírság! Én meg nem értem, hogy ha 40 évig senkit nem zavart ott az a 380V dugalj, és ezek szerint az átíráskor is felelősségük lenne ellenőrizni, akkor miért nekem kellene most szabványosítani az egészet 300ezerért.
Vagy csak azért ijesztget, hogy legyen további munka??
6+
Az ügyvéddel felszólíthatod a régi tulajdonost, hogy fizesse ki a javítást, vagy csináltassa meg.
Vagy pedig keress regisztrált szerelőt, azok E.V.-k nem e-on dolgozók.
"kijönnek, ha szerencséd van nem szerelik le a B tarifa órát, Ilyenkor az A tarifás órát is ellenőrzik nincs e átkötve óra nélkülire 1-2 fázis, végül jegyzőkönyv"
A vezérelthez van a 3 fázis, korábbi villanyfűtés miatt, és azok kismegszakítóival együtt van a dugalj
Kérdés, hogy a 3f dugalj az óránál, hogy van bekötve. Ha normálisan, akkor gond nélkül megszüntethető. Erre nem fizetsz millós birságot, csak jelzik, hogy szüntesd meg. És ehhez nem kell szabványosított órahely, mint ahogy a plombabontáshoz sem!
Azért mondta a szerelő, mert nem óhajt szöszmötölni kevés pénzér, sokat meg nem kérhet el.
Keress másik szerelőt, kérd a dugaljak megszüntetését lakásba és óránál, és cseréltesd le a biztosítékot kismegszakítóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!