Mivel olcsóbb fűteni jelenleg? Gázzal vagy árammal, légkondival?
Mi annyi áramot használunk (nem fűtésre), amennyit rezsicsökkentve lehet kapni, vagy néha kicsit többet, de nem sokkal. Viszont ha fűteni akarunk akkor jóval többet fogyasztunk.
A gázórára két ház van rákötve, szóval az egyik ház fűtése már többet fogyaszt mint amit rezsicsökkentve lehet kapni. Szóval a kérdés, hogy a másik házat árammal vagy gázzal fűtsük-e. Tehát ha nem fűtünk gázzal akkor is eléri a gázfogyasztásunk a határt (a másik ház miatt), tehát amit fűtünk azt már nem rezsicsökkentve kapjuk. És az áram is eléri a határt, tehát amit árammal fűtenénk már azt sem rezsicsökkentve kapjuk. Akkor mivel érdemesebb fűteni, gázzal vagy légkondival?
Állítólag a légkondi 1 kwh-t fogyaszt ha fűtünk vele, de nem megy egész nap folyamatosan. Mik a tapasztalatok?
"Villany kazán 99% hatásfokkal rendelkezik, 10,5 a rendelet szerinti váltószám KWh és Nm3 között.
3000 Nm3 85% hatásfok vissza számolva 100%-ra --> 2608 Nm3
2608 Nm3 x10,5 = 27391 KWh
27391 KWh, 99% hatásfokkal --> 27665 KWh/év
Helyettesíts be:
Klímánál Ezt "27391 KWh" kell leosztani az scop értékkel
(hagyományos kazán hatásfoka ~70%)
" jobban megéri nem H tarifával fűteni"
Az egy dolog, hogy valaki ezt mondta neked. De te el is hitted?
7.
"nem hozza vissza az árát az annyit jelent hogy nem éri meg."
Így is nősülsz??
Pl. az asszony mennyi idő alatt hozza vissza az árát?
Különben "nem éri meg".
Itt a környékemen megkezdődött a vegyes kazán + hulladék égetése. Reggel óta most tudtam csak szellőztetni...
Szerintem a műanyagok, cipők, régi szekrények elégetése a legolcsóbb...
Én meg szorgosan fizetem a gáz számlát.
8 és a 11 es válaszomban leírtam hogy lehet kiszámolni melyik rendszert mennyibe kerül üzemeltetni... Mi ezen a hihetetlen???
(én nem tudhat azt mennyi az átlag gázfelhasználás, klíma scop értéke stb... összesen a 4 alapműveletet kell alkalmazni "+-*/")
Közvetlen elektromos árammal történő fűtés olajradiátor hősugárzó infrasugárzó fűtőfólia ezek a legdrágább fűtési módok. Ezt követi a gáz, viszont a hűtő fűtő klímák ma már négy fölötti scope ott tudnak. Ez azt jelenti hogy A felhasznált elektromos energia négyszeresét tudják optimális esetben hőenergia ként leadni. Azaz 1 kW elektromos energia felhasználásból 4 kWnyi hőenergiát tudnak biztosítani. A gázszámlán található egy MJ megazsulnyi energiaár a szolgáltatótól függően változik ugyan de olyan 2,5 -2,8 forintba kerül, míg hűtő fűtő klímára ugyanezt a hőenergiát nagyjából 0,7 - 0,85 forintból tudod előállítani. Durván hangzik de ha a H tarifát is igénybe veszed akkor ennek a 60%,- ába fog kerülni nagyjából egy megazsulnyi MJ
hőenergia. tény hogy ez sem lesz ingyenes de amikor 80 100000 Ft ért adnak egy köbméter fát amiben igen magas a veszteség a nedvességtartalom elpárologtatása hűtési hatékonyság miatt, a fűtésre fordított idő energia hasogatás hamus tüzelés.... őszinte leszek a fát már lopni sem érdemes. Ha klímával klíma telepítése kapcsolatos kérdésetek van szívesen állok rendelkezésetekre, írjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!