Egy fűtőtt családi ház mennyi idő alatt hűl le kb. teljesen ha megszűnik a fűtése?
nem éri el a nulla fokot, ha nem nyitogatják az ajtót-ablakot. Egész telet ki lehet húzni nulla fok felett.
(van egy lakatlan házam, évek óta nem fűtöttem, de két foknál nem volt kevesebb)
22 fokról jó szigeteléssel, leengedett redőnyökkel, kifogástalan nyílászárókkal nekem 19 fokig hűl le 36 óra alatt szal másfél nap alatt. Ennyit tudok segíteni tapasztalatom birtokában.
Ahhoz hogy 0 fok legyen szerintem kell minimum 1 hónap, de talán akkor sem mert a nap is süt...
Kérdező, te azt feltételezed, hogy kezdeti paraméterek beállítása után szabadon engedve a rendszert a ház egy folyamatosan csökkenő lefutású görbe szerint fog hűlni, és eléri a 0 C fokot.
De ha a házon vannak ablakok, és a redőnyök nincsenek lehúzva, akkor az alkalmanként kisütő nap nem csak a ház külső falát és tetőszerkezetét süti, hanem a napsugarak a ház belsejét is melegítik az ablakokon keresztül. Szóval nem folyamatos hőveszteség van, ahogyan te gondolod. Igaz, hogy rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák. És van úgy, hogy 3-4 napig köd és szürkeség van. [Ekkor az éjszakai hidegek sem olyan dermesztőek.] De néha kisüt a nap, és kap hőutánpótlást a hűlő ház. A napsütésben melegszik egy kicsit. [Nem is árt, mert derült ég esetében hidegebbek az éjszakák is.]
Szóval a 20 fokról erre a plusz egynéhány fokra viszonylag hamar, néhány nap alatt lehűl, de aztán az körül fog ingadozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!