Gyula1971 kérdése:
Gre klímánk van 2 db a családi ház első szobáin,megéri fűteni majd ezekkel?
Figyelt kérdés
Van fafűtésű kazán is,de a fa is drága.
A klíma eddig kiegészítés volt.
A reziemelés miatt nem tudom megérné-e ezzel felfűteni, kádár kockaház,nemm szigetelt,a nyilászárók azok újak.
#Fútés klímával
2022. aug. 1. 12:29
1/16 anonim válasza:
Ki tudja ezt így megmondani? Ki kell próbálni egy hónapig és mérni.
2/16 anonim válasza:
H-tarifával biztosan jobban jössz ki! Azt hiszem, ahhoz nem nyúltak hozzá.
3/16 anonim válasza:
2-es! Ha nincs H-tarifája, akkor annak beszerelése is lehet több százezer forint. Szabványosítás, másik óra felszerelése, stb.
És mi a biztosíték, hogy nem nyúlnak majd hozzá, ha szorul a hurok?
4/16 anonim válasza:
Igen, több százezer, amit pár hónap alatt be is hozhat ilyen árak mellett.
Arra semmi biztosíték nincs.
5/16 anonim válasza:
"H-tarifával biztosan jobban jössz ki! Azt hiszem, ahhoz nem nyúltak hozzá."
ami késik, nem múlik.
6/16 anonim válasza:
Szerintem is hozzá fognak nyúlni a H tarifához, ott is lesz valami korlátozás. Csökkenteni szeretnék a lakosság áramfogyasztásást, de most aki teheti, az majd gázról áttért klímás fűtésre
7/16 anonim válasza:
Előbb utóbb mindenhez hozzányúlnak, bár mindenki boldogabb lenne, ha csupán magukhoz nyúlnának...
8/16 anonim válasza:
Biztosan meg fogja érni, ha túlléped a rezsicsökkentet limitet. A klímák 3-4-es COP értékét alapulvéve már most is megéri a gáz kb. 2,5-ös szorzójához képest. De én úgy csinálnám, hogy a kevésbé hideg időszakokban fűtenék klímával és a hidegben gázzal, mert a klímáknak akkor jobb a hatásfokuk, a gáznak meg mindegy.
9/16 anonim válasza:
Annyi biztos, hogy H-tarifa nélkül is olcsóbb a klíma, mint a gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!