Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Valaki elmagyarázná,hogy most...

Valaki elmagyarázná,hogy most mi folyik a napelemek körül?

Figyelt kérdés

Lakásban élek,eddig nem nagyon foglalkoztam a témával mivel engemet nem érint.

Milyen új szabályokat hoznak körülötte?

2022. dec. 18. 11:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
30%

10.

Ehhez egy bármilyen linket, hírt, forrást tudnál linkelni? A németországi dologra.

Pont, hogy nem vagyok pártkatona, mert megvetem az összes magyarországi parlamenti politikai pártot, nincs egy normális párt sem, akikre érdemes szavazni. És szomorú, hogyha valaki a kormányt kritizálja, az szerinted egyből ellenzéki. Én pl. jobboldali vagyok, de nem találok itthon egyetlen jobboldali pártot sem, amire szívesen szavaznék.

2022. dec. 18. 15:17
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Én nemrég átolvastam az erre vonatkozó rendeletet és, ha z elmúlt ~2 hétben nem módosítottak rajta, akkor semmi konkrét a jelenleg szaldós szerződésekről. Egyik rész céloz arra, hogy aki szaldós az még maradhat benne, már mondattal arrébb meg pont az ellenkezőjére céloz 2023 januártól...

Én még a nyáron szerződtem szaldósan, ekkor állították, hogy szerintük 10 évig vagy az inverterem cseréjéig maradhatok benne. Napelem fent a tetőn, jelenleg e-on átvételre várok.

Szerintem január közepén már okosabbak leszünk.

2022. dec. 18. 15:32
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

12+

De áldom az eszemet, amiért nem bíztam a kormányban, és nem napelem+ elektromos fűtést rakattam az új építésű házba.

Kiszámoltam és többet kéne bruttó elszámolásba ráfizetnem a villanyra, mint ami az éves gáz fogyasztásom költsége, ha 109ft/m3 a gáz ára.

Sajnos a hőszivattyú nem fért bele a keretbe

2022. dec. 18. 15:36
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

#11 - nem. Majd, ha egyszer azt találnám, hogy a tények belinkelése után, aki a tényekért vagdalkozott, itt azt írja magáról, hogy hát igen, nagyon nagy barom voltam, majd akkor esetleg. Jelenleg az a szokás, hogy a tények olvastán lepontoz, mondván magában, hogy dögöljön meg az ilyen, akinek igaza van velem szemben - aztán távozik a bal fenéken.

Amellett guglit abajgatni, ugyebár, manapság már sokaknak megy.

2022. dec. 18. 16:13
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

14!

Nekem a zöld hitel miatt lett napelemem. Így, ha az áprilisi kamatkörnyezetet nézem 4,5 év alatt térül meg a beruházás, úgy hogy be sincs kapcsolva! Ha még termel is szaldó szerint 4 év!

Ha aktuális kamatokat nézem 10 hónap alatt térül meg, ha nem termel. Nekem a 2,5 % kamatú végig fix hitel volt a lényeg, ami 2,6THM!

Én nem érzem magamat baromnak, csak kihasználtam egy lehetőséget és a napelem volt a melléktermék. Ahogy írtam sajnos a hőszivattyú nem fért bele... az elszálló árak és összeomló ft-t miatt ~12 millióval került többe a ház, így a 4,5 millás hőszivattyú törölve lett (3,8 + 700000 a beüzemelése)

11.

2022. dec. 18. 16:45
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

5 vagyok. A mi rendszerünk már megtérült, így nincs bennem semmiféle ellenérzés a változással kapcsolatban. Mint közszolgáltatásban (bár más szektorban) dolgozó, a miérteket is megértem. Nem a ténnyel van baj, hogy az éves szaldó fenntarthatatlan, hanem azzal az össze-vissza semmitmondó kommunikációval, amivel sok ezer magyar embert lebegtetnek a bizonytalanságban és a hazugsággal. Hazugság alatt értem azt, hogy mutogatunk az eu-ra (tudom van rá irányelv), háborúra, Sorosra, Gyurcsányra, meg migránsokra, meg lepukkant hálózatra, amiből utóbbi igaz is bizonyára, de mint szolgáltatásban dolgozó, pontosan tudom, hogy a közművek borzasztó állapota nem 1-2 éves probléma és nem is lehet kollektívan azt mondani, hogy mindenhol gond van. Nincs vér a pucájukban pacekban megmondani, hogy figyu, ez a haveroknak így nem éri meg. Vagy mondjon bármit, ami IGAZ! És lehetőleg ne úgy, hogy este bejelentik és éjjel rendeletet adnak ki róla, hogy a szakmai szervezeteknek esélyük se legyen reagálni. Itt nem csupán rólunk, köcsög napelemesekről van szó, akik ingyen akksinak használják a hálózatot, hanem egy konkrét iparágról, amiben sok ezer magyar ember dolgozik és képesek az egészet néhány rendelettel lehasaltatni.

Megjegyzem, akinek volt kerete egy normális fűtési rendszerre napelemekkel, az valószínű nem fog a kardjába dőlni, ha fűtés számlára ki kell fizetnie mostantól pár ezer forintot havonta, ez gondolom egyértelmű. Én személy szerint a kardomba attól a fejetlenségtől dőlök, ami a téma körül megy éppen.

2022. dec. 18. 16:45
 17/23 anonim ***** válasza:

11.

Jobboldaliként mi a problémád a Mi Hazánkkal?

2022. dec. 18. 21:19
 18/23 anonim ***** válasza:
50%
17. Az hogy mióta elmentem közgazdasági egyetemre és elvégeztem azóta a komplex rendszerek át nem látásából fakadó (vagy az azokat át nem látó szavazókat célzó) buta populista dumákat nem tudom elhinni pl. gazdaságpolitikai témákkal kapcsolatban.
2022. dec. 18. 22:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Akkor te nagyon okos lettél szerencsére!
2022. dec. 18. 22:18
 20/23 anonim ***** válasza:

19. Bár tudom trollkodásból/ironikusan mondtad, de ha erről van szó igen. Nyilván legalább a saját szakmájához értsen az ember és ott lássa át a dolgokat.

Ha csak ezekből lehetne választani, szívesebben szavaznék egy olyan jobboldali pártra, mint amilyen az amerikai republikánus párt vagy a német CDU. Ott is vannak autoriter tendenciák persze pl. a republikánusoknál, de ezerszeresen piacpártibb mindkét párt és nem erre a magyaros urambátyám korruptságra, vagy erre a kádárista néplelket (erős vezető fétisizálása, állam bácsi és állami kegy jelenléte mindenhol) kiszolgáló doktrínára mennek rá mégsem.

2022. dec. 18. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!