Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ki kell fizetnem a vízdíjat,...

Ki kell fizetnem a vízdíjat, ha az óra utáni plomba alatt folyik a víz?

Figyelt kérdés
Fél évente olvassák a vízórákat és azt mondták,hogy nagyon sok víz elfolyt vagy elhasználtam.Az óra tényleg lassan fogott.Kizártam a lakást,de ugyanúgy ment az óra.Kimertem a vízóra aknát(mindig volt benne víz)és az óra utáni plomba alatt folyt.Szóltam a vízműnek,jöttek és tömítést cseréltek kb 5 perc,de szerintem ez nem az én hibám.
2017. dec. 7. 07:07
 1/10 anonim ***** válasza:
26%

szerintem sem

Ha jól értem plombált részen volt a hiba.

A bejelentésednek és a tömítés cserének van írásos nyoma?

Várd meg, hogy mit fognak számlázni.

Majd ajánlott levélben írd meg a panaszodat.

Ha nem akarsz nagyobb gondot és tudod, fizesd be, majd jóváírás után utaltasd vissza.

2017. dec. 7. 07:39
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Ha jól írod akkor az óra forgott, mért.

Az pedig a tied.

Mert az óra után , az minden a fogyasztóé.

2017. dec. 7. 08:09
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem a Te hibád,az óránál folyt el az még nem a Te szakaszod.
2017. dec. 7. 09:03
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Ha az óra mérte, akkor fizeted. Senki sem tudja, hogy meddig folyt a víz és mennyi volt a tényleges elhasználás. Esetleg kérvényezheted, hátha elengednek belőle, de az óra utáni rész a tiéd.
2017. dec. 7. 09:05
 5/10 anonim ***** válasza:
57%

Családi ház? A bekötő csöveken elfolyt vizet is neked kell fizetni. Ami megy be a házadhoz.

Hiába van az óra pl. a házban.

Nálunk is volt ilyen. Az óra a házban van. De az udvaron átjövő csövön folyt el a víz, mert csőtörés volt és nem vettük észre rögtön, mivel a föld alatt van. Nyilván a mi csövünk.

2017. dec. 7. 09:47
 6/10 anonim ***** válasza:
44%

Amit az óra mér , azt ki kell fizetni. !!!

Még azt kellene esetleg tisztázni hogy mit jelent nálad az hogy : Óra után?

Ezt azért kérdezem , mert ha te ezt pontosan érted, tudod, akkor fel se kellett volna tenned a kérdést mert teljesen egyértelmű.

2017. dec. 7. 10:01
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Kár volt #3-at lepontozni, mert ha jó ügyvéd kezébe kerül a dolog, ő ezt a pontot fogja vizsgálódás tárgyává tenni. Mivel a szolgáltató köti össze a csöveket a plomba alatt, ezért ez a rész az ő felelőssége.
2017. dec. 7. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Gondolom az elmúlt évben vízmérő csere történt ,melyet a szolgáltató emberei végeztek el, és a rendszer megbolygatása miatt valósulhatott meg a folyás. Elképzelhető,hogy akkor még nem volt észrevehető a hiba,nem folyt, esetleges külső vagy belső be/kihatás miatt idővel utat talált magának a víz.

Bármennyire is az lenne a logikus következtetés,hogy a vízmű szerelője vétette a hibát,a fogyasztónak szerződésben megkötött kötelessége rendszeresen ellenőrizni a vízmérőt/aknát, így azért ,mert x ideig nem vette észre és ezáltal adott mennyiségű víz elfolyt a fogyasztó is felelős. Ezért van az,hogy nem engedik el fizetés nélkül. Maximum kedvezményt adnak az átlagfogyasztáson kívüli összegre. Esetleg elengedik a szennyvízdíjat arra a mennyiségre,hiszen azt a szolgáltatást nem vette igénybe a lakos.(Csak a talajt terhelte vele,ami megint más kérdés.)

2017. dec. 14. 19:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha teljes mértékben elengednék a vízdíjat ,akkor a lakos nem is foglalkozna vele és akkor a többi,még annyira is vétlen fogyasztóval fizettetnék meg a vízveszteséget.(Növekedne a víz ára,mert a kitermelés, víztisztítás és egyéb díjakat csak ki kell termelnie valahogy a szolgáltatónak az elfolyt víz után)
2017. dec. 14. 19:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Neked kell fizetni. Faterom 300ezret fizetett így, hogy nem zárta el télre a nyaralónál a vizet csak a házba bemenő vezetéknél, de nem a vízóránál és a vízóra után rögtön lett csőtörés...
2018. jan. 4. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!