A mostani rezsi emelkedesek miatt , azok akik indukcios fozolapot hasznalnak mennyi a havi villanyszamla?
Augusztus ota most fejeztuk be a konyhat, a havi fogyasztasubk 50kw szokott lenni, most egy nap alatt ment el 10
7kwh a teljesitmenye a fozolapnak
Nektek mennyi a rezsitek, ha ezt hasznaljatoj? Kicsit megbantam :(
7kWh az a max. fogyasztása amúgy, szóval így számolj vele. Akkor fogyaszt ennyit, ha egyszerre megy mind a 4 főzőlap! Merem feltételezni azért ez olyan sűrűn nem fordul elő nálad sem, ahogy senki másnál sem! A kis lap az általában 1.2-1.5kW-os a közepes az ált. 1.8-2kW-os, a nagy pedig 2.8-3kW-os! Ha hétvégén főzöl, a főzési idő legyen teszem azt 2 óra, mert indukcióssal azért lényegesen gyorsabb a történet. Ha a legnagyobb lapot használod, akkor annak fogyasztása kb. 3kWh. Nyilván emellett használ főzés közben néha 1 másik lapot is a többség, reálisan 8-10kWh-t durrgatsz el egy főzéssel.
Az indukciós főzőlap az ilyen! Ha korábban nem volt, akkor merem feltételezni, hogy erre felhívta a figyelmed a villanyszerelő, hisz egy indukciósnak kell egy komolyabb vill. kiállás, így gondolom én járt nálad akkor, amikor ez be lett szerelve.
Attol, mert dolgozunk napkozben, este nem kell enni? En munka utan is ellatom az otthoni teendoimet, gondolom te is igy vagy ezzel.
Egyebkent nagyon eltertunk mar a kerdestol, miert ezt kell firtatni? Amit leirtam az valos.
12-es koszonom a valaszt :)
Igen, volt itt beszereles elott egy villanyszerelo, es beszereleskor is.
Nem értelek, komolyan. Mit gondoltál, semmit nem fog emelkedni a villanyszámlád? Nyilván eddig gázzal főztél, így jóval kevesebb lett a gázszámlád.
Egyébként én használtam évekig mindhárom verziót. És meg is tudtam mondani forintra pontosan, mennyi volt a havidíjat fogyasztás ugyanolyan főzési szokásokkal. A gázzal főzés volt a legdrágább, hullámzó hatásfok ráadásul. Az elektromos főzőlap már jobb volt, de a leghatekonyabb az indukciós lap, mert nem az edény melegíti, hanem a tartalmát, és a maradékhő minimális.
Nekem is kb. 50 kW a fogyasztásom. Most is. Pedig bekapcsolom a hősugárzót naponta egyszer-kétszer, különben megfagynék, mert a gáz tényleg megfizethetetlen lenne, ha nem fagyoskodnék. Szeptember óta 17 fokban élek, na jó, volt két nap, amikor 18 fok volt a szobában.
Szerintem a gáz az, ami nagyon drága. (Lenne, ha nem fagynék meg előbb-utóbb).
"A havi támogatott mennyiség 210 kW mérési helyenként. Nem?"
NEM
hanem 210 kWh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!