Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A mostani rezsi emelkedesek...

A mostani rezsi emelkedesek miatt , azok akik indukcios fozolapot hasznalnak mennyi a havi villanyszamla?

Figyelt kérdés

Augusztus ota most fejeztuk be a konyhat, a havi fogyasztasubk 50kw szokott lenni, most egy nap alatt ment el 10

7kwh a teljesitmenye a fozolapnak

Nektek mennyi a rezsitek, ha ezt hasznaljatoj? Kicsit megbantam :(

#rezsi #otthon #Aremelkedes
2022. dec. 10. 18:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem vagytok otthon, hogy tudsz ennyit főzni?
2022. dec. 11. 02:03
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

7kWh az a max. fogyasztása amúgy, szóval így számolj vele. Akkor fogyaszt ennyit, ha egyszerre megy mind a 4 főzőlap! Merem feltételezni azért ez olyan sűrűn nem fordul elő nálad sem, ahogy senki másnál sem! A kis lap az általában 1.2-1.5kW-os a közepes az ált. 1.8-2kW-os, a nagy pedig 2.8-3kW-os! Ha hétvégén főzöl, a főzési idő legyen teszem azt 2 óra, mert indukcióssal azért lényegesen gyorsabb a történet. Ha a legnagyobb lapot használod, akkor annak fogyasztása kb. 3kWh. Nyilván emellett használ főzés közben néha 1 másik lapot is a többség, reálisan 8-10kWh-t durrgatsz el egy főzéssel.

Az indukciós főzőlap az ilyen! Ha korábban nem volt, akkor merem feltételezni, hogy erre felhívta a figyelmed a villanyszerelő, hisz egy indukciósnak kell egy komolyabb vill. kiállás, így gondolom én járt nálad akkor, amikor ez be lett szerelve.

2022. dec. 11. 07:56
 13/27 A kérdező kommentje:

Attol, mert dolgozunk napkozben, este nem kell enni? En munka utan is ellatom az otthoni teendoimet, gondolom te is igy vagy ezzel.

Egyebkent nagyon eltertunk mar a kerdestol, miert ezt kell firtatni? Amit leirtam az valos.

2022. dec. 11. 08:24
 14/27 A kérdező kommentje:

12-es koszonom a valaszt :)

Igen, volt itt beszereles elott egy villanyszerelo, es beszereleskor is.

2022. dec. 11. 08:26
 15/27 anonim ***** válasza:
54%
... akkor #beszer volt.
2022. dec. 11. 08:50
 16/27 anonim ***** válasza:
Nekem van kerámialapos és indukciós is, a kerámialapost már csak kiegészítőként használom, ha itt a nagy család, mert az indukciós jóval kevesebbet fogyaszt.
2022. dec. 11. 14:39
 17/27 anonim ***** válasza:
39%

Nem értelek, komolyan. Mit gondoltál, semmit nem fog emelkedni a villanyszámlád? Nyilván eddig gázzal főztél, így jóval kevesebb lett a gázszámlád.

Egyébként én használtam évekig mindhárom verziót. És meg is tudtam mondani forintra pontosan, mennyi volt a havidíjat fogyasztás ugyanolyan főzési szokásokkal. A gázzal főzés volt a legdrágább, hullámzó hatásfok ráadásul. Az elektromos főzőlap már jobb volt, de a leghatekonyabb az indukciós lap, mert nem az edény melegíti, hanem a tartalmát, és a maradékhő minimális.

2022. dec. 11. 18:28
 18/27 anonim ***** válasza:
71%
1-es: nem értem,miért beszélsz 50 kW-ról. A havi támogatott mennyiség 210 kW mérési helyenként. Nem?
2023. jan. 3. 14:03
 19/27 anonim ***** válasza:
23%

Nekem is kb. 50 kW a fogyasztásom. Most is. Pedig bekapcsolom a hősugárzót naponta egyszer-kétszer, különben megfagynék, mert a gáz tényleg megfizethetetlen lenne, ha nem fagyoskodnék. Szeptember óta 17 fokban élek, na jó, volt két nap, amikor 18 fok volt a szobában.

Szerintem a gáz az, ami nagyon drága. (Lenne, ha nem fagynék meg előbb-utóbb).

2023. jan. 3. 14:05
 20/27 anonim ***** válasza:
47%

"A havi támogatott mennyiség 210 kW mérési helyenként. Nem?"

NEM

hanem 210 kWh

2023. jan. 3. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!