110 ezer forint elég élelmiszerre, ha semmi más fizetnivalo nincs?
86 éves mama nyugdíja ennyi. Én az unokája vagyok. Én sem keresek sajnos túl jól, diplomával sem.. De atvallaltam Mama rezsijet teljesen, hogy a kicsike nyugdíjat csak magára tudja költeni.
Finomakat főz és nagyon sporolos, takarekos szegénykém.
Szerintetek ennyiből ki tud jönni??
Tehát csak kaja meg a gyógyszerei,ami havi 15 ezer forint körül van.
"Én biztos nem fogadnám el sem a gyerekemtől, sem az unokámtól, hogy miattam fogyjon el hó végére a pénze. Remélem, akkor minimum rád iratja az ingatlanát, ha már nem tudsz sajátos gyűjteni az eltartása miatt..."
Nem kérdeztem meg. Egyszerűen elvettem az összes csekkjet és feltettem az appokba, ahol a saját számláimat fizetem. Mama nincs képben az én helyzetemet illetően, és nem is lesz. A fizum elob utóbb nőni fog ha nem, akkor munkahelyet váltok. Nem életképtelen vagyok, csak pályakezdo.
De amíg én élek, addig a nagyim biztosan nem fog nélkülözni.
Eddig ő adott nekem most én következem. Sajnos arról nem ő tehet, hogy ennyi a nyugdíja. Nem kell gyűjtenem saját ingatlanra, abban lakom most is, és a Mama segített annak idején benne, hogy ne egy hatalmas hitellel kelljen indulnom.
Köszönöm szépen 24-es. Meg annyit le akarok írni nektek, hogy egyszer nagyinal kellett lakjak másfél évig. Adtam neki havi 20 ezer forintot a költségekbe. Meg akkor a papa is élt. Más volt a helyzet.
Amikor bekoltoztem a saját lakásomba, Mama az összes havi 20 ezrest egy az egyben a kezembe adta. Nem költötte el, hanem összegyujtotte és visszaadta. Meg tett is hozzá egy kicsit.
Szóval nem igazán az a lehúzós családtag. 🙂
De figyelj már, kérdező, a szüleid hol vannak ebben a sztoriban?
Feltételezem, tőlük kaptál valami segítséget, különben pályakezdőként nemigen lakták saját lakásban, amihez több millió önerő kell, pláne, ha egyedül akarsz hitelt felvenni. De akkor a nagyanyádnak miért nem segítenek?
Persze, ha van ingatlanod, más a helyzet kicsit. Én biztos nem segítettem volna ki senkit, mert akkor nekem sosem lett volna pénzem sajátra, ha hó végén semmim nem marad, igaz, engem sem segített senki a megélhetésben. A te helyzeted kicsit más.
De ettől függetlenül nem értem, miért te pénzeled a mamádat a szüleid helyett.
A szülői ház lett eladva, plusz a mama segítsége plusz nemi hitel.
Ez nem tartozik a kérdésem lényegéhez, de a válasz megfelelő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!