Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 110 ezer forint elég élelmisze...

110 ezer forint elég élelmiszerre, ha semmi más fizetnivalo nincs?

Figyelt kérdés

86 éves mama nyugdíja ennyi. Én az unokája vagyok. Én sem keresek sajnos túl jól, diplomával sem.. De atvallaltam Mama rezsijet teljesen, hogy a kicsike nyugdíjat csak magára tudja költeni.

Finomakat főz és nagyon sporolos, takarekos szegénykém.

Szerintetek ennyiből ki tud jönni??

Tehát csak kaja meg a gyógyszerei,ami havi 15 ezer forint körül van.

2022. dec. 8. 13:45
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:
Ja és egyedül él egy kicsike de teljesen komfortos, kényelmes, mindennel jól felszerelt lakásban.
2022. dec. 8. 13:46
 2/34 anonim ***** válasza:
96%

Csak magára főz a Mama, vagy rád is?

Mert én is egy spórolós, jól főző nyugdíjas vagyok, (73 éves) de nekem egymagamra az étkezésre elég 60 ezer körül havonta, a reggelit-vacsorát is beleszámolva.

2022. dec. 8. 13:52
 3/34 A kérdező kommentje:

Jaj de jó hogy ezt írod. Köszi a választ. Csak magára kell főzzön, rám nem. De persze ha néha beugrok hozzá akkor mindig csomagolni akar nekem.. Néha egy pici kóstolót viszek azért, mert olyan szeretettel adja.

Ezen kívül néha viszek neki még tojást, zöldségeket, krumplit, hogy ne cipelje.. Nagyon fáj már mindene.

2022. dec. 8. 13:56
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Simán elégnek kell lenni 110 ezernek ha levonod a gyogyszert akkor is 95 ezer ez tobb mint napi 3 ezer forint szoval ki kellene jönni belőle.
2022. dec. 8. 13:57
 5/34 anonim ***** válasza:
96%

A nagymamád korosztálya szerintem nagyon okosan be tudja osztani a háztartási pénzt, mert az ő fiatalkorukban ez jobban benne volt a napi rutinban. De hát írod is, hogy spórolós, takarékos.

Ha visszaosztod, ez - a gyógyszert levonva - napi kb. 3e ft.

Ennyiből, ha nem is dőzsölős kajálással, simán ki lehet hozni rendes, húsos kajákat is.

Ahogy már sok más kérdés alatt leírtuk (főleg fiatal, kezdő önállók szoktak kérdezni ilyesmit), ha ügyesen tervezi meg a bevásárlást és a menüket, egy-egy meleg ebéd simán kihozható akár ezer alatt is.

Főzelékek, fasírt, sültkolbásszal, sültvirslivel...

Egy adag csirkemell (éttermi) 15 dkg-ot számítanak. Ez ma kb. 250 ft. Mellé kis krumpli, vagy rizs...

A reggeli tejeskávé, zsömlével, vajjal, pirítós, esetleg egy rántotta szitnén nem több 300-nál. Vacsora úgyszintén...

Szóval nem mission impossible!

2022. dec. 8. 13:57
 6/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megnyugtattatok. Mindig amikor kérdezem hogy mama elég a pénzed, van mindened, akkor mindig mondja hogy persze, ne aggódjak érte, meg hogy neki ezen kívül már nincs szüksége semmi másra... Mindig szerény és sporolos volt, de én annyira szeretem és nem akarom hogy hiányt szenvedjen bármiben is.

Köszi hogy írtatok.

(nekem sokkal több pénz megy el és én sem elek nagy lábon, ezért vagyok bizonytalan).

2022. dec. 8. 14:00
 7/34 anonim ***** válasza:
25%
SOKAN, havi 200-250-ből élnek. Számlákat IS fizetve!
2022. dec. 8. 14:02
 8/34 anonim válasza:
100%

Kérdező, te mennyire cuki vagy!

jó látni, hogy van ilyen unoka is, mint te.

Ha a mama főz, akkor ki lehet jönni ennyiből elég jól, hiszen csak saját magának kell kaját csinálnia.

2022. dec. 8. 14:04
 9/34 A kérdező kommentje:
Igen én is alig keresek ennel többet, 300 nettó alatt, és ebből fizetem a saját rezsimet, kis hitelemet, a Mama rezsijet és még élek is... De ebből semmi nem marad ho végére mostanában... (tavaly még tudtam is 10-20 ezret felretenni). Pályakezdo vagyok, sajnos még nem kapok sokkal többet egy ideig.
2022. dec. 8. 14:06
 10/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8-as.😀
2022. dec. 8. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!