110 ezer forint elég élelmiszerre, ha semmi más fizetnivalo nincs?
86 éves mama nyugdíja ennyi. Én az unokája vagyok. Én sem keresek sajnos túl jól, diplomával sem.. De atvallaltam Mama rezsijet teljesen, hogy a kicsike nyugdíjat csak magára tudja költeni.
Finomakat főz és nagyon sporolos, takarekos szegénykém.
Szerintetek ennyiből ki tud jönni??
Tehát csak kaja meg a gyógyszerei,ami havi 15 ezer forint körül van.
"Miért nem fizet be menzára? Sok helyen, nyugdíjasoknak még az önkormányzat is besegít."
Mert a legtöbb korabeli nem szereti a tömegkaját, nem ízlik neki, általában szeretnek fözni, sokkal olcsóbbra jönnek ki, mint a menza, és olyat esznek, amit szeretnek.
Igen Mami is azt mondta, hogy olcsóbban és jobbat főz, mint amit hozna a menzas. Plusz ugye akkor többet foz abból amit szeret és 2-3 napra is megvan az ebéd vagy a vacsi. Tehát valóban (egyelőre legalabbis)olcsóbban jön ki ha ő főz.
És ezt szereti csinálni, ez feladat neki!!
2-es vagyok kedves Kérdező és nagyon nagyra tartlak, hogy ilyen szerető unoka vagy! Persze biztos a Mama is tett érte, hogy így érezz.
És akkor még hozzátenném az előbbi válaszomhoz, hogy az idősek zöme már kevesebbet eszik, mint egy fiatal, vagy középkorú. Még aki régen nagyevő volt, az is. Különösen 86 évesen.
Nekem nőként simán lement anno 2 csirkecomb (szerettem enni) most meg még 1-ből is marad, pedig nem vagyok beteg, vagy étvágytalan.
95 ezerből simán és bőségesen megél a Mama, még ínyencségekre is telik neki, ne aggódj!:) Ez akkor is elég lenne neki, ha időnként rendelne, nem hogy rendszeres főzés mellett.
Köszönöm aranyosak vagytok. Ment a zöld kéz mindenkinek.
Nem kell rám főzzön, mert én elégge más jellegű ételeket eszem mint amiket ő szeret, plusz azt én egyszerűen megoldom magamnak, nálam nem központi kérdés a kaja igazából.
Meg csak heti egyszer tudok hozzá beugrani.
Egyébként most megnyugodtam, mert a Mama mindig őszinte hozzám, csak tartottam tőle hogy azért mondja hogy minden szuper neki így, hogy ne tegyen rám plusz terhet, mert ő mindig is olyan ember volt, hogy a picike nyugdijabol az utolsót is odaadta volna, szóval megszokta hogy inkább mindig ő adott.
Most megyek, köszönöm szépen a válaszokat kedves válaszolók, és boldog ünnepeket kívánok mindenkinek. 🙏
Persze, mi ketten +1 kicsi kijövünk 100 ezerből és normálisakat eszünk, szóval nagymamádnak is simán ki kell jönnie 50 ezerből. Ha emellé 15 ezer a gyógyszer, az havi 65 ezer, legyen 70, akkor még mindig van havi 40 ezre, nem hiszem, hogy ennél több a rezsije, akkor miért kell átvállalni tőle?
Én biztos nem fogadnám el sem a gyerekemtől, sem az unokámtól, hogy miattam fogyjon el hó végére a pénze. Remélem, akkor minimum rád iratja az ingatlanát, ha már nem tudsz sajátos gyűjteni az eltartása miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!