Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az MVM-től felhívták nagymamám...

Az MVM-től felhívták nagymamámat,ráadásul a nevén szólította a Hölgy,és kérte tőlem az e-mail címem,meg is mondtam neki,mégis mi akar ez lenni(remélem nem átverés)?

Figyelt kérdés

Most nem jött az e-mail címemre semmi üzenet,vezetékes telefonon hívott a hölgy,nekem valami olyasmit mondott,hogy ilyen Online gázszámla befizetés,el is mondta,hogyan működik,VISA kártya kell hozzá(nagymamámé),és ott azt mondta a csaj,hogy lesz egy link,meg kell nyitni,kitölteni és kész is,mikor elment a gázszámla,akkor pedig fognak nekem küldeni e-mail-t.Azt is mondta,hogy személyes adatok sem kellenek,szóval tényleg elgondolkodtató...

Nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget! :)

Szóval számomra ez "érthetetlen",mert nem volt még ilyenben részünk...:O

#ügyintézés #Visa kártya #Gázszámla elektronikus úton #e-mail cím/telefonszám #nem átverés-e? (még ilyen nem kaptunk,nincs e-mail sem)
2022. nov. 24. 09:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
Az idősek, akik nem használnak internetet, sokszor valamelyik leszármazottjuk e-mail címét használják.
2022. nov. 24. 23:26
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
Az lehet, de megadhatja-e ezt a leszármazott a szerződő ügyfél jelenléte és tudta nélkül?
2022. nov. 25. 06:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljesen mindegy, a szolgáltatók nem hívogatnak és nem küldözgetnek e-mailben linkeket, hogy így fizess, ez teljesen biztos.
2022. nov. 25. 08:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a trükkel élnek az internetes csalók is, akik az eladásra felkínált termékedet ígérik megvásárolni. Küldenek egy linket, amire ha - óvatlanul - rákattintasz, máris a számládon belül vannak.
2022. nov. 25. 09:51
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek,nem jött e-mail,hála Istennek,ne is jöjjön,most már értek mindent,sajnos nagyon sok a csaló...:(
2022. nov. 25. 23:23
 16/18 anonim válasza:
Szerintem a nagyiddal is beszélj erről,mutass neki pár videót,amiben lebuktatnak csalókat... (egy előző válaszoló küldött egy linket,az a csatorna sok ilyen videót feltöltött) Az időseket nagyon sokszor sikeresen átverik, jó,ha felkészíted őt alap dolgokkal,amikből kiderül,hogy csaló-e az illető,vagy nem.
2023. márc. 27. 17:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Legalább az MVM-nek szóljatok, de akár a rendőrségnek is!
2023. márc. 27. 18:10
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2023. márc. 30. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!