Milyen gazdaságosabb fűtési megoldást javasoltok egy 2500W-os olaj radiátor helyett?
Mégis mit kéne "tanulni" azon, hogy sz@rul van szigetelve a ház? :D
(Mégmielőtt: nem a sajátunk így nem is tudunk/akarunk a szigetelésre költeni)
#11 Hát mondjuk azt, hogy szigeteltbe költöztök, pláne hogy albérlet a váltás kézenfekvő. Amiben vagytok, különösen energiapazarló, gyanítom hogy több fal is utcaoldali, de még ez sem kéne okozzon ekkora energiaigényt. Talán könnyűszerkezetes az épület, vagy kapuszin van alattatok... -próbálom megfejteni a lakásotok titkát.
Nagyon nem ez az átlag egyébként. Egy ekkora garzonnak nem szabadna 700kWh áramot benyelnie havonta - márpedig ez következik az általad leírt villanydíjból.
Lakás? Garzon? Írtam, hogy ház.
Nem igazán van lehetőségünk válogatni, eleve alig van kiadó bármi a faluban, és kb ez az egy amit meg tudunk fizetni mert rokon a tulaj.
#13, A 6-os válaszodban még lakás volt... Azért elég életszerűtlen egy garzont egy komplett házhoz hasonlítani. Végén még kiderül, hogy igazából garázs jellegű...
Miközben én végig garzonlakásról beszéltem, ld. #5 válasz. Kár, hogy csak a lepontozásig sikerült eljutni, miközben kiderül hogy az elefántot hasonlítod a kisegérhez.
A 6-os választ nem én írtam és nem is állítottam sehol hogy én írtam volna...
#10 Érdekes. Én a 6-os válaszra reagáltam, majd erre te válaszoltál.
Tehát "A" válaszra reagál "B" , majd "B" -re válaszol "C" , miközben "A" elhallgat.
Ha ennyire titkos eszmecsere volt akkor miért nem privát üzenetet írtál neki? Ha kiírod nyilvánosan akkor mások is reagálhatnak. 🤷♀️
A 6. és 8. hozzászólás tőlem származik. Elhallgattam igen, mert azóta nem léptem fel.
Lényeg, hogy más is nekem adott igazat.
Ezt így nem lehet megválaszolni, mert hiányzik pár szempont.
Pl. mekkora területen használnád
milyen hőfokot akarsz elérni
hordozni akarod-e másik helyiségbe
szerelhetnek-e fel külső, belső egységet
saját tulajdon-e vagy bérelt az az otthon
milyen a falazat, plafon..., szigetelés van-e
mekkora a köbméter
körbe fűtenek-e
mennyi pénz van rá
megfelelő-e pl a klímához az elektromos hálózat, vezeték vastagság, automaták
van-e valamilyen másik fűtési mód?
Klíma is lehet egy jó megoldás, ez lehet központi, vagy egy- több split klíma.
Jó megoldás lehet padlófűtés + hőszivattyú.
Jó megoldás lehet egy radiátoros rendszerbe egy puffertartály és egy napelemes kombináció.
Viszont ezt így nem lehet megmondani melyik lesz neked jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!