Villanybojlert hogy a leggazdaságosabb üzemeletetni, ha...?
"Pusztán az 50-60fokon való tartás rengeteg energiát elfogyaszt"
400 Wh? 420? 500? 512?
Ne ködösíts! 514 Wh?
Ha nem tudsz semmi konkrétumot, minek ugatsz? Én annyit tudok, hogy a 120 literes Hajdú 50 fokon nem jár egy fél óránál többet, a betét vagy 1,2 vagy 1,4 vagy 1,6 kW. A fürdőszobát nem fűtjük.
"Én annyit tudok, hogy a 120 literes Hajdú 50 fokon nem jár egy fél óránál többet"
Ez már fél siker. Ha megmondod, utána mennyi idő múlva kapcsol be ismét, akkor kiszámolom neked az 5-6 napra eső hőntartás fogyasztását.
Végiggondoltam egyébként hogy lehetne kiszámolni:
1.Számítás:
-bojler vizhőmérséklet pl. 50fok
-mennyi ideig megy, és utána mennyi ideig van kikapcsolt állapotban
-betét teljesítménye hány kW.
Ezekből meg tudom mondani nektek hogy a hőntartás mennyi áramot fogyaszt.
2.Számítás:
-Hány literes a bojler, pl. 120liter.
-Mekkora az átmérője és a magassága
-Mennyi a hőmérséklete a fürdőszobának, pl. 20fok.
Ha ezeket az adatokat is megadjátok, akkor egy becsléssel kiszámítom hogy ha le van hűlve a víz a fürdőszoba hőmérsékletére, mennyi az áramfogyasztás a beállított hőmérsékletre való visszafűtéshez.
Ebből meg lehetne becsülni azt, hogy hány napra érdemes már teljesen lekapcsolni a bojlert.
Engem is érdekelne hogy mi jön ki, de nekünk nincs villanybojler, tehát nem tudom az adatokat.
Kérek mindenkit, hogy egy ilyen halál ártatlan témára ne guruljunk már dühbe és ne indulatoskodjunk! Köszönöm (Mit ugatsz, ne ködösíts stb)
Természetesen mindenkinek köszönöm, aki hozzá tudott tenni a témához.
"Ha megmondod, utána mennyi idő múlva kapcsol be ismét"
Gondoltam, világos, hogy se 5 percről, sem egy hónapról nem esik szó, hanem egy napról beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!