Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi a leggazdaságosabb fűtési...

Mi a leggazdaságosabb fűtési mód most a családi háznál?

Figyelt kérdés
2022. júl. 23. 12:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
Fűtés 40 fokban?
2022. júl. 23. 13:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Komoly hozzászólásokat várnék ebben a helyzetben.
2022. júl. 23. 13:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Nyilván a közelgő télre gondoltam.
2022. júl. 23. 13:31
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Jelenleg ha túlmész az átlagon, akkor H tarifás hőszivattyú. De ha jól szigetelt ház, akkor vetekszik a hőszivattyú a gázzal, átlag alatt is. De decemberben újragondolják, tehát én csak e miatt nem köttetném be a H tarifát. Én tavaly vettem egy telket, amit ki kellett pucolni, így lett 2 télre való tűzifánk, meg ami itthon van gyümölcsfák gallyazásából, szóval én most egy cserépkályhát rakatok, illetve egy vízteres kandalló lesz beépítve. Cserépkályha végszükség esetére, ha áram sem lenne (megfizethető). Kádárkocka, vályogból, új ablakokkal, de szigetelve nincs.
2022. júl. 23. 13:53
 5/11 A kérdező kommentje:
Szigetelt én nekem is van egy cserépkályhám. Csak arra gondoltam, hogyha pl a gáznál nem bérnék bele, akkor rásegítenék villannyal.
2022. júl. 23. 13:57
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

4-es!

Egy cserépkályha, meg egy kandalló kb 1.5millió forint. Amikor elfogy a mostani fa, akkor azt is venni kell. Biztos, hogy érdemes?

2022. júl. 23. 15:19
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
A leggazdaságosabb 1 szobába beterelni a családot és csak ott fűteni, a többi szobába pedig csak aludni járni.
2022. júl. 23. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
56%
Hatos, após rakja a kályhát, nem sokba lesz. (Bontott cserép, de egyetlen egyszer sem volt benne tüzelve, a samott is megvan) Gyerek miatt muszáj valami alternatív megoldás. Vettem fatüzelésű bojlert is. 2 hónapig kell csak fával fűteni, hogy beleférjünk az átlagba. Így elég lesz sokáig. Ha meg nem lesz gáz vagy villany, akkor mindenképp fát kell venni.
2022. júl. 23. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
69%

8-as!

Így már értem. Természetesen szerintem is jó, ha van többféle fűtési lehetőség, nekem is van cserépkályhám.

2022. júl. 23. 23:31
 10/11 anonim ***** válasza:
47%

4-es!

Hagyd a cserépkályhát. Inkább építtess téglakályhát. Kevesebb fával is tovább tartja a hőt + nem kell 2-3 évente mindig újraépíteni. Én téglakályhát használok már régóta, sokkal jobb mint a cserépkályha.

Ha viszont vízteres fűtése van valakinek, akkor pedig érdemes fűtésrásegítésre napkollektort (vagy kollektorokat) feltenni a tetőre, abból is inkább vákuumcsöveset vagy síkkollektorosból többet. A napkollektorral a bojlerre is rá lehet segíteni, függetlenül attól, hogy villany-gáz- vagy fatüzelésű a bojler.

2022. júl. 24. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!