Hogyan lehet leggazdaságosabban befűteni egy kb.50 nm-es lakhelyet?
Alsó szint kb. 25 + 25 felső szint. Elvárás: állandó meleg hőmérséklet a hónap összes 31 napján! :)
Költségben, ez mit jelent?
Hát... úgy érted, milyen fűtést építtess bele?
Napelemre, geotermikus fűtésre van lehetőség?
Igen, ilyesmire gondoltam..
Nincs még, mert még nem egy bizonyos konkrét helyről beszélünk, csak gondolkodom...
Mindez költségben is érdekel, ha már megemlítetted :) Mind az, hogy mennyi így a havi számla, és az is, hogy mennyi ennek a megvalósítása/összes minden (tényleg minden) felmerülő költsége? (Nem kell fillérre pontosan természetesen.)
De, ha mondjuk túl sok lenne, akkor nem biztos, hogy megérné, hogy életem hátralévő részére havi szintre bontva ezt ki is fizessem. De minden megoldás érdekel, mert mérlegelek :)
Igen, de most nem a szigetelés a gond :) De persze, hogy tudom. Azért köszi.
A belmagasságot még én sem tudom. Vegyünk egy "átlagosat".
Vegyél olyat, amiben már van fűtés.:)
Zöldenergiásat, cirkósat vagy padlófűtésest vegyél.
Hooogyne.... Padlófűtésest méregdrágán..
A kérdés még mindig adott tehát: mivel, és mennyi lenne a leggazdaságosabb fűteni egy ekkora helyiséget?
Geotermikus fűtéssel és napelemes fűtéssel.
Másodikként következik árban a cirkóval és padlófűtéssel való fűtés.
Ezek gázzal üzemelnek, a padlófűtésnél kevesebb gázt kell használni, de a cirkóval való fűtéssel sem fogy sokkal több.
Árban a gázkonvektoros fűtés következik ezután.
Minden más fűtési mód drágább ezeknél. Ez az ársorrend.
Azt nem hinném...
Ismerősöm panelban lakik és az 50 nm-es kecóra kb. 20-25-öt fizet. De akkor megy, mint a güzü és maxon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!