Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kint 4 fok van, a szobában...

Kint 4 fok van, a szobában fűtés nélkül tavaszias idő, rövidnadrágban és pólóban. Mitől függ?

Figyelt kérdés

Mezítláb vagyok, linóleumos padlón a lábam, és az sem fázik. A radiátorba bemenő cső egy fentről jövő és lentre menő hosszú csőhöz csatlakozik, csak ez a szobán átívelő cső meleg, de ugye maga a radiátorba bemenő cső már nem. A szomszéd szobában nem lakik senki, fentről talán jöhet, nagyon max. másik irányból illetve alulról meleg.

Vagy csak nincs még kint elég hideg, ez a 4 fok még semmi? Ha mínusz lenne, azt már kellene érezni?

Mondta a lakótárs, hogy itt télen fűtés nélkül is jó idő van, de ennyire jóra nem számítottam.

2022. nov. 19. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jó a ház szigetelése, plusz körbe vagytok fűtve.
2022. nov. 19. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
az ember sokat kibír, a jeges folyót is átússzák és nem fáznak.
2022. nov. 19. 15:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is zárva vannak a radiátorok. Pontosabban a 0-5 fokozat között 0,5-re vannak állítva, mert (JÓ TUDNI) teljesen nem szabad elzárni őket, mert kell, hogy a folyadék keringhessen bennük, különben a tél folyamán beszáradhat a tömítés és hónapok múlva csöpöghet. Hasonló okból kell fűtési szezon végén teljesen nyitva hagyni teljesen a radiátorokat, illetve egy negyed fordulatnyit visszatekerni. Ezt azért, hogy ha nyáron beragadna a csap, lehessen ide-oda mozgatni a könnyebb megengedés végett.

A tömbházunk 16 cm vastagon szigetelve van. Szomszédoknál is hasonló a helyzet. Megérte szigeteltetni.

Ezt sokan nem tudják!

2022. nov. 19. 17:06
 4/8 anonim ***** válasza:
60%

Attól függ, hogy a falak megőrzik-e télire a nyáron felszívott meleget. Vastag téglafalak megőrzik - tekintve, hogy még nem voltak hidegek, most fog csak fagypont köré hűlni.

Nyáron is július végéig őrzik a téli hideget, hiába van kint 35 fok nappal és 26 éjjel, bent 22 van csak - igaz, egyre jobban kell őrizzem a benti hideg levegőt, mint a kincset...:)

2022. nov. 19. 20:49
 5/8 anonim ***** válasza:
3: Ez milyen fűtés?
2022. nov. 19. 20:50
 6/8 anonim ***** válasza:

#5-nek:

távfűtéses, betonpanel lakás, Gazdagréten (Buda).

2022. nov. 20. 08:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálam 13 fok volt reggel.

Szeptember 30.-án nincs a társasházban gáz, áthűltek a falak, nem vagyok körbefűtve.

2022. nov. 21. 11:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Felmentem a lakótársam szobájába (kétszintes lakás, az már tetőtér, tehát felette nincs semmi), ő se fűt, nála is ugyanúgy hideg radiátor, hideg bevezető cső, és csak a következő, szobán átívelő cső meleg, mint nálam.

Ezek után azt is el tudom képzelni, hogy a szomszéd se fűt... na, mindegy.

Viszont szigetelésről annyit, hogy az ablaknál fekszem a kanapén, és érzem a faablakon át, hogy jön a hideg. Ott tényleg érezni, de ez nem hűti le a szobát.

Most is mezítláb ülök, érezni némi hideg szellőt itt-ott, de a testem egyáltalán nem fázik.

Ha ezt valahogy minden házban meg lehetne csinálni, nem lennének rezsigondok. :)

2022. nov. 21. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!