Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Feltöltős villanyórás lakást...

SubMessalina kérdése:

Feltöltős villanyórás lakást bérlek. A főbérlő kikerülésével tudok venni áramot?

Figyelt kérdés
Itt a hosszú hétvége, és elfelejtettem kérni. (Azt mondta, tőle kell kérjem) Nem merek mosni, nehogy leolvadjon a hűtő :D

2022. okt. 29. 12:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hülyeségen vitáztok! Igazad van, hogy ez lenne egy módja annak, hogy hamarabb kilakoltasd, ha működne, mert igaza van a 8-asnak, bárki feltöltheti a mérőórát, mint írtam semmi egyéb nem kell, mint az STS szám, ahhoz pedig bárki hozzáfér, aki az órához hozzáfér (letudja azt olvasni)! Nem kell igazolnia magát a vásárlónak! DE tény, hogy felesleges megkerülni a bérbeadót, mert minek? Felhívja telefonon, Ő vásárol X kW-ot, átküldi a kódot sms-ben vagy egyéb úton és ennyi!
2022. okt. 31. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Eddig még sose kérdeztem meg főbérlőt, hogy feltölthetem-e az órát.

Nem az én nevemen van.

Igazából szóba sem került, szerződés sem említi.

Természetesnek vettem, hogy 2-3 hetente veszek egy kódot és beírom.

Igaz, hogy mindent rám hagy és a vízszerelőt is én intézem.

Aztán hozom a munkalapot és levonja lakbérből.

2022. okt. 31. 09:32
 13/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Segítettetek sokat.

Igen, a főbérlő azt mondta, hogy tőle kell kérjem. De szuper, hogy van más megoldás.

Lehet a netes keresésben béna vagyok, de az MVM oldalán sem találtam erre választ.

Köszönöm.

2022. nov. 1. 18:38
 14/14 A kérdező kommentje:

Hasznosnak tartom bérlakásokban ezt a megoldást amúgy. Én is így tennék.

Lehet, oktalanul, de felmerült bennem, hogy mi van, ha többet számol el érte, mint amennyiért ér. Na meg most itt volt egy hosszabb hétvége, és elfelejtettem kérni. Bár nem bántom őket, mert amúgy rendesek, de azt mondta, lehetőleg hétköznap kérjem, mert ünnepek alatt nem biztos, hogy megnézi a leveleket. Ezért sem kell szidni őket. Ha meg baj van, elérem telefonon.

2022. nov. 1. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!