Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A csekkeket a főbérlő fizeti...

A csekkeket a főbérlő fizeti be vagy a lakók szokták?

Figyelt kérdés
Mármint arra gondolok hogy nyilván a lakó fizeti ki, de hogy odaadja a pénzt a tulajnak, vagy a lakó fizeti?
2022. szept. 27. 07:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, miben egyeznek meg.
2022. szept. 27. 07:54
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
Igen, megegyezés dolga, de jó, ha ez a megegyezés a szerződésben is le van írva. Legjobb, ha az fizeti be a számlát, akinek a nevén vannak a mérőórák.
2022. szept. 27. 07:59
 3/15 anonim ***** válasza:
38%
Hát ha van olyan hülye tulaj, aki rábízza a lakóra, hogy az majd hátha kifizeti...nem sok agya van, az biztos.
2022. szept. 27. 08:09
 4/15 qkker1 ***** válasza:
84%
A /fő/bérlő, azaz a lakó fizeti.
2022. szept. 27. 08:11
 5/15 qkker1 ***** válasza:
88%

"Hát ha van olyan hülye tulaj, aki rábízza a lakóra, hogy az majd hátha kifizeti...nem sok agya van, az biztos."

Akkor én két éve agyatlantól bérelem, mert ide jönnek , a tulajdonos nevére, a csekkek, és én fizetem be. Két havonta jön és elviszi a befizetett csekkeket.

2022. szept. 27. 08:13
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Igen, ezért jó, ha megbízható a bérlő.
2022. szept. 27. 08:23
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk a tulaj/főbérlő szedi be a pénzt a lakbérrel együtt, és ő fizeti be a rezsit, kivéve tv/internet.
2022. szept. 27. 08:37
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
Még soha nem laktam olyan albérletben, ahol én személyesen fizettem volna be. De végül is szinte minden csak megállapodás kérdése.
2022. szept. 27. 08:40
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Bérbeadó vagyok. Soha nem íratom át a bérlő nevére az órákat, a számlák is nekem jönnek. Én fizetem be őket, átküldöm neki az elismervényt és elszámolunk.

Megállapodás kérdése egyébként.

2022. szept. 27. 15:22
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

Még soha nem laktam olyan albérletben, ahol ne én fizettem volna bérlőként.

Fizetem a csekket, átutalom, amit át kell, a csekkszelvényt a nyugtát meg küldöm/odaadom a tulajnak. Szerintem ez a normális, senkinek nem fizetnék bemondásra.

2022. szept. 27. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!