A csekkeket a főbérlő fizeti be vagy a lakók szokták?
Figyelt kérdés
Mármint arra gondolok hogy nyilván a lakó fizeti ki, de hogy odaadja a pénzt a tulajnak, vagy a lakó fizeti?2022. szept. 27. 07:04
1/15 anonim válasza:
Attól függ, miben egyeznek meg.
2/15 anonim válasza:
Igen, megegyezés dolga, de jó, ha ez a megegyezés a szerződésben is le van írva. Legjobb, ha az fizeti be a számlát, akinek a nevén vannak a mérőórák.
3/15 anonim válasza:
Hát ha van olyan hülye tulaj, aki rábízza a lakóra, hogy az majd hátha kifizeti...nem sok agya van, az biztos.
4/15 qkker1 válasza:
A /fő/bérlő, azaz a lakó fizeti.
5/15 qkker1 válasza:
"Hát ha van olyan hülye tulaj, aki rábízza a lakóra, hogy az majd hátha kifizeti...nem sok agya van, az biztos."
Akkor én két éve agyatlantól bérelem, mert ide jönnek , a tulajdonos nevére, a csekkek, és én fizetem be. Két havonta jön és elviszi a befizetett csekkeket.
6/15 anonim válasza:
Igen, ezért jó, ha megbízható a bérlő.
7/15 anonim válasza:
Nálunk a tulaj/főbérlő szedi be a pénzt a lakbérrel együtt, és ő fizeti be a rezsit, kivéve tv/internet.
8/15 anonim válasza:
Még soha nem laktam olyan albérletben, ahol én személyesen fizettem volna be. De végül is szinte minden csak megállapodás kérdése.
9/15 anonim válasza:
Bérbeadó vagyok. Soha nem íratom át a bérlő nevére az órákat, a számlák is nekem jönnek. Én fizetem be őket, átküldöm neki az elismervényt és elszámolunk.
Megállapodás kérdése egyébként.
10/15 anonim válasza:
Még soha nem laktam olyan albérletben, ahol ne én fizettem volna bérlőként.
Fizetem a csekket, átutalom, amit át kell, a csekkszelvényt a nyugtát meg küldöm/odaadom a tulajnak. Szerintem ez a normális, senkinek nem fizetnék bemondásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!