Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Közös vízóra.Kérdésem hogy ez...

Közös vízóra.Kérdésem hogy ez rendben van így?

Figyelt kérdés
Egy udvarban 2ház van,külön házszámmal,külön helyrajzi számmal.Egymás mellett.Egyik édesapámé másik az enyém.Elöző tulaj elhunyt,pár éve vagyok tulajdonos.Az elöző tulaj úgy vezette be a vízet,hogy rácsatlakozott édesapám vízórájára,mellékmérő van,de csak édesapám kap számlát,és neki fizetem a felét.

#ingatlan #vízóra #közös vízóra
2022. okt. 28. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

De ha van mellékvízmérő, akkor a konkrét fogyasztás alapján is megoszthatnátok, nem?

Apád vízfogyasztásából levonod a sajátodat (a mellékvízmérő leolvasása szerint), és a különbséget fizeted ki neki.

De persze ha mindketten csak egymagatokban laktok ott, akkor egyszerűbb elfelezni és kész. Már persze ha ebből nincs vita.

2022. okt. 28. 12:03
 2/13 anonim ***** válasza:
90%

Nekem ugyanez a felállás abban a lakásban amit vásároltam, de vettem fel lakáshitelt, és a bank a teljesen önálló órákat fogadta csak el, így vízterv, stb. talán ikermérőknek hívják, nem tudom, a lényeg hogy nem mellékmérőnk van, mindketten kapjuk a számlát, külön óraszámra.

Mindenképp érdemes a vízművel tisztázni a dolgokat, hiszen ha édesapád nevén van, végezetül ő a felelősségrevonható.

2022. okt. 28. 12:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Vita nincs abból hogy ki mennyit fizet.Inkább a vízművek miatt aggódom hogy nem-e gond e.Mondjuk eddigi leolvasásnál nem tették szóvá.
2022. okt. 28. 12:14
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Ha bejelentett almérő (leplombált, stb.), akkor mindkét tulaj kap számlát.

Ha nem, akkor rajtatok múlik, hogy hogy osztoztok a számlán.

2022. okt. 28. 12:42
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
Nem tettél szóvá, mert valószínűleg nem is hivatalosan van bekötve hozzád a víz, hanem az előző tulaj szerelt fel apudé után egy vízórát. Gondolom plombálva sincs.
2022. okt. 28. 12:43
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A hivatalosan elfogadott külön vízóra hátránya, hogy vonatkoznak rá a vízművek szabályai, azaz X évente csere (ami pénzbe kerül) és megfelelő időközönként a leolvasás vagy óraállás bediktálása (ami munka ill. feladat). Magánszemélyek között meg a fogyasztás elszámolás bizalom kérdése és költségmentes.
2022. okt. 28. 12:57
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
A vízmű ezen nem fog problémázni, ha fizetve vannak a számlák, de egyébként ez így nem szabályos, külön bekötés kellene. Valószínű így sporolták annak idején a bekötési díjjal.
2022. okt. 28. 16:30
 8/13 A kérdező kommentje:
Remélem!Meg a másik háznak is én lennék a tulajdonosa egyszer.Nem tudom ez az ikermérős megoldás mennyibe lenne..
2022. okt. 28. 16:39
 9/13 anonim ***** válasza:
69%

Itt inkább akkor lesz gond, ha nem egybe lesz eladva a két ingatlan, hanem csak az egyik, és mondjuk az új tulajdonos nem akar fizetni neked.

Ha meg akarnád csináltatni, mivel két külön ingatlanról van szó, én nem csinálnék ikermérőt, a legjobb megoldás külön vízóraakna, külön bekötéssel.

2022. okt. 28. 16:55
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát max egybe adnám el,de nem valószínű hogy el lesz adva.Bonyolult lenne mert az udvarnak is külön helyrajzi száma van,közmű térképen néztem.
2022. okt. 28. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!