Közös vízóra.Kérdésem hogy ez rendben van így?
De ha van mellékvízmérő, akkor a konkrét fogyasztás alapján is megoszthatnátok, nem?
Apád vízfogyasztásából levonod a sajátodat (a mellékvízmérő leolvasása szerint), és a különbséget fizeted ki neki.
De persze ha mindketten csak egymagatokban laktok ott, akkor egyszerűbb elfelezni és kész. Már persze ha ebből nincs vita.
Nekem ugyanez a felállás abban a lakásban amit vásároltam, de vettem fel lakáshitelt, és a bank a teljesen önálló órákat fogadta csak el, így vízterv, stb. talán ikermérőknek hívják, nem tudom, a lényeg hogy nem mellékmérőnk van, mindketten kapjuk a számlát, külön óraszámra.
Mindenképp érdemes a vízművel tisztázni a dolgokat, hiszen ha édesapád nevén van, végezetül ő a felelősségrevonható.
Ha bejelentett almérő (leplombált, stb.), akkor mindkét tulaj kap számlát.
Ha nem, akkor rajtatok múlik, hogy hogy osztoztok a számlán.
Itt inkább akkor lesz gond, ha nem egybe lesz eladva a két ingatlan, hanem csak az egyik, és mondjuk az új tulajdonos nem akar fizetni neked.
Ha meg akarnád csináltatni, mivel két külön ingatlanról van szó, én nem csinálnék ikermérőt, a legjobb megoldás külön vízóraakna, külön bekötéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!