Ausztriában lakást vennék költözés miatt.A kevéske 20 évig spórolt megtakarításom kp-ben, de van osztrák számlám. Ha ráteszem a számlára a pénzt az jogilag rendben van?
Ha nyithattál osztrák számlát, akkor gondolom arra befizetni is lehet, tehát miért lenne jogtalan?
Milyen gondolatsor mentén merült fel benned a kérdés a jogosságról?… hátha én értek félre valamit …
Én sem értem igazán.
Befizeted itthon a forintjaidat a kedvezményezett számlára, ami éppenséggel a sajátod, a bank meg majd konvertálja a megfelelő pénznemre, esetedben euróra.
Szerintem a kérdező arra kíváncsi, hogy ha most hirtelen befizet teszem azt 100.000 eurót a számlára (ha lakást akar venni Ausztriában, akkor nem 1-2 ezerről lehet szó), akkor nem jelenik-e meg a NAV, felvont szemöldökkel, hogy ugyan honnan van ez a sok-sok pénz most úgy hirtelen...
Kérdező: én el tudom képzelni.
Mielőtt a forintot utalod át Ausztriába euróra, inkább nézz körül a pénzváltóknál. Lehet, hogy (ha nem is egyszerre a millió forintokat) előnyösebben váltja be. Részletekben átviszed a határon (nagy összeget egyszerre tilos!) és ráteszed a számládra.
Én szoktam úgy csinálni, hogy a külföldi eurómat (persze, ezek kis tételek) áthozom a határon, beváltom hivatalosan a pénzbeváltónál forintra, amit beviszek azonnak a bankba és ráteszem a számlámra. Megéri a pénzváltókhoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!