Miért jön be a hideg?
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel, hiszen már annyi követ megmozgattam az ügy érdekében - mind reménytelenül.
A történet a szobámban kezdődik, az ablakom alatt. És itt is ér véget. Ugyanis ez az a hely, ahonnan jön a hideg! Brrr!
Ez nyáron még nem is olyan baj, de most tél van. És hideg!
Fontos leszögeznem, hogy egy új építésű házban lakom, a nyílászárók újak, műanyagok. Mind egyforma, az egész házban ez a típus található, ez tetszett. De ugyanakkor a többi ablaknál nem jön a hideg, légmentesen zár, kivéve ha kinyitom. Szóval ötletem sincs, miért az én szobámban lyukas az ablakom!
Sajnos az utóbbi időben sokat tartózkodom a szobámban, mert depressziós vagyok, így hát jó lenne, ha legalább nem fáznék.
A minap kint nagy tűz volt, és szállt a füst mindenfelé. Hanem egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy füstöt érzek a szobámban! Sehol nem volt nyitva semmi (mármint a házban) és csak az ablakomnál éreztem a szagot, így hát biztos vagyok benne, hogy ott jött be hozzám.
Már meg lett vizsgálva erre való eszközzel, a nevét sajnos nem tudom, de egy hőmérővel ellenőrizték, van-e lyuk a házon, es sehol nem találtak. Viszont én akkor is érzem!
Mit tudnék tenni, és kihez fordulhatnék az ügyben? Már nagyon elkeseredtem, albérletbe menni viszont nem szeretnék!
A válaszokat nagyon köszönöm!
Az egyik ablakot rosszul építették be valószínűleg.
Szerintem nincs nagy baj, lehet, hogy csak egy műanyagszalagot hagytak le, (ez mondjuk bőven elég ahhoz is, hogy később jól beázzon ott a fal), ill. az is lehet, hogy kevés purhabot nyomtak be, ami szigetelné a rést.
Mikor készítették az új nyílászárót, ill. van-e róla számla? Csak mert jótállással javítaniuk kellene a hibát. De nem egy olyan nagy meló, ha az eredeti ablakost nem tudjátok felkeresni, stb. akkor erre a kis munkára nyilván tök olcsón nehezen jön ki valami szaki, vagy meg próbáljátok ti, vagy kértek valami segítséget. Egészen biztos, hogy olcsóbb, mint egy költözés. ;)
Arról meg téged is felvilágosítalak, hogy az albérlet azt jelenti, hogy a tulajdonos bérel egy ingatlant, amit részben vagy egészben továbbad albérletbe. Ez valójában manapság elég ritka, a fogalom viszont indokolatlanul és helytelenül annál elterjedtebb. Általában egyszerű bérlésről van szó, ha tulajdonostól bérelnétek, akkor mindenképpen.
"tulajdonos bérel egy ingatlant, amit részben vagy egészben továbbad albérletbe."
Ennyire nem hülye senki!
A tulajdonosé a ház/lakás és kiadja albérletbe. A főbérlő kifejezés 99% tulajdonos, csak rosszul mondják.
Egy égő gyertyát vigyél körbe az ablakkeretnél, és a láng erős vibrálasa,elhajlása megmutatja a rést ha van.
Ha nincs rés, akkor tenyered körbe húzva ellenőrizheted, hogy hidegebb e a fal. Ha igen, akkor a purhab lett hiányos, és a hideg átjön, ami érezhető.
Jól zár e az ablak körbe, a szárny a tokhoz, ezt szintén gyertyaláng megmutatja, de kezeddel is érezheted, ha lassan körbehúzod a záródási pontnál.
#3 Igen, ebben az esetben én fogalmaztam rosszul, köszi, hogy felhívtad a figyelmem.
Azt akartam írni, hogy a tulajdonostól, Bélától bérli valaki, mondjuk, Gizi az ingatlant, akkor Gizi lesz a bérlő, ha Gizi az ingatlan egészét vagy részét tovább adja bérbe (amit egyébként csak Béla, a tulaj beleegyezésével tehet) Jánosnak, nos, akkor János lesz az albérlő.
De ez nagyon ritka, általában a tulajdonostól bérelnek az emberek. A köznyelvben mégis hibásan az albérlet szó terjedt el, aminek az oka nagyon régre, több generációval ezelőtti korszakokra nyúlik vissza.
Azt tedd, amit a #4 (07:04 ó.) tanácsol. Vigyázz, nehogy az égő gyertyától meggyulladjon a függöny vagy valami más!.
Kívülről nézd meg tükörrel, belülről szemmel, hogy nincs-e rés (lyuk) az ablakkeret és a fal között. Ha van, akkor nyomj oda kevés habot. Ami fölöslegesen kitüremkedik, azt kis száradás (megkötés) után vágd le.
Látnom kellene, de szerintem könnyen megoldható.
"a hely, ahonnan jön a hideg! Brrr!
Ez nyáron még nem is olyan baj"
ha nyáron is hideg jött itt, akkor valami más baj lehet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!