Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nagyon félek. Nem tudom mi...

Nagyon félek. Nem tudom mi lesz velem?

Figyelt kérdés
Nem mertem még elkezdeni fűteni mert félek a gázszámlától. Nem kaptam még idáig ami fura mert tavaly ilyenkorra már kijött decemberig. Átalányban vagyok. 230m3-rel szaladom túl az általuk meghatározott mennyiséget. Ez gondolom nem keveset fog jelenteni majd a fizetésnél. Sajnos egymagam vagyok. Nincs családom. Nincs párom és egy olyan albérletben lakom ami nagyon régi és semmi szigetelés nincs. Mondtam a főbérlőnek hogy csináltassa meg az ajtózárakat mert több is tönkrement ahol fűtés van erre azt mondta hogy ő abban nem tud segíteni. Pedig az ő dolga lenne pont... Szinte minden rossz a házon és csak ígérgetett hogy majd megcsinálja de szarik rá. Másik albérletet sajnos nem tudok találni mert a környékemen hiánycikk lett. Mindenki vadássza. Egyedül az ára a legjobb. 39.000 forintot fizetek érte. Ennyiért már sehol nincs ház kiadó. Január február környékén 35-38.000 forint gázt fizettem mindig. Ez most el se merem képzelni hogy mennyi lesz. De a hamarabb érkező se lesz kevés szerintem. Fogalmam sincs hogy hogyan fogom tudni fizetni. A villany szerencsére változatlan maradt. 230.000 forintot keresek amiből fizetnem kell még egy A hitelt is és a providentemből is van vissza. Kevesebbet keresek ebben a hónapban mert szinte egy hétvégét sem dolgoztam meg itthon vagyok több mint másfél hete táppénzen mert kovidos lettem. Nagyon félek hogy mi lesz velem. Fogalmam sincs hogy fogom ezt túlélni. Mit tehetnék? Milyen stratégiát tálaljak ki?
2022. okt. 20. 10:48
1 2 3 4
 21/31 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Ha ilyen helyzetben lennék gondolkodás nélkül elmennék egy olyan gyárba melózni ahol adnak 350 nettót és ingyen szállást meg egy rakás plusz juttatást. Ott össze tudod szedni magad 1-2 év alatt mert így ennek semmi értelme amit csinàlsz. Albérlet plusz tele hizellel plusz rezsi. Ez csak vegetálás vagy még az se. Sose keveredsz ki belőle ennyi jövedelemmel.
2022. okt. 20. 18:51
 22/31 A kérdező kommentje:
21#. Amúgy teljesen igazad van. De a kutyámat képtelen vagyok hátrahagyni. Egy gyári szállásra meg nem vihető
2022. okt. 20. 20:57
 23/31 A kérdező kommentje:
Egyébként meg sok gyár álommelója meg álomfizetése meg a juttatása általában csak jól hangzó ígéret
2022. okt. 20. 20:58
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

1. Menj egy olyan albérletbe, ahol van szerződés, amiben le van fektetve, hogy mi jár a bérleti díjért és mi nem!

A feketézésnek megvannak a hátulütői, például az, hogy összességében drágább lesz, mint legálisan, és még csak nem is kapod meg a szolgáltatást, ami jár.

2. LAKÁSba menj! Ha egyedül vagy, 40 nm alá, cirkós lakásba, vagy konvektorosba. Nem fogod átlépni a határértéket, sőt még a harmadát se fogod elhasználni úgy.

2022. okt. 20. 22:47
 25/31 anonim ***** válasza:
75%
Viszont ha megcsinálod a zárakat, akkor kérjél a tulajnak számlát, hátha el tudja számolni valahova. És ha ráköltöd a havi bérleti díj többszörösét, azzal növeled a ház értékét, szóval kérjed hogy engedjen el 1-2 havi bérleti díjat. Hátha...
2022. okt. 20. 22:55
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. 25#. Volt olyan eset amikor az egyik lakásában kifestettek a lakók és el sem engedte még az egy havi lakbért sem nekik.... Vannak durva dolgai
2022. okt. 21. 08:51
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de a bérleti díj meg brutálisan alacsony.
2022. okt. 21. 08:57
 28/31 anonim ***** válasza:

kamu az egész

"Átalányban vagyok. 230m3-rel szaladom túl az általuk meghatározott mennyiséget."

a 144-et?

akkor 374 m3 a havi átalány??

kicsit nagy fogyasztás egy 39ezres albérlethez.

2022. okt. 24. 01:29
 29/31 anonim ***** válasza:

19# keveset kértek,

kb. 300 m3 140ezer lenne.

2022. okt. 24. 01:31
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

28.

1729+230, erre gondolt szerintem.

2022. okt. 24. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!