Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nagyon félek. Nem tudom mi...

Nagyon félek. Nem tudom mi lesz velem?

Figyelt kérdés
Nem mertem még elkezdeni fűteni mert félek a gázszámlától. Nem kaptam még idáig ami fura mert tavaly ilyenkorra már kijött decemberig. Átalányban vagyok. 230m3-rel szaladom túl az általuk meghatározott mennyiséget. Ez gondolom nem keveset fog jelenteni majd a fizetésnél. Sajnos egymagam vagyok. Nincs családom. Nincs párom és egy olyan albérletben lakom ami nagyon régi és semmi szigetelés nincs. Mondtam a főbérlőnek hogy csináltassa meg az ajtózárakat mert több is tönkrement ahol fűtés van erre azt mondta hogy ő abban nem tud segíteni. Pedig az ő dolga lenne pont... Szinte minden rossz a házon és csak ígérgetett hogy majd megcsinálja de szarik rá. Másik albérletet sajnos nem tudok találni mert a környékemen hiánycikk lett. Mindenki vadássza. Egyedül az ára a legjobb. 39.000 forintot fizetek érte. Ennyiért már sehol nincs ház kiadó. Január február környékén 35-38.000 forint gázt fizettem mindig. Ez most el se merem képzelni hogy mennyi lesz. De a hamarabb érkező se lesz kevés szerintem. Fogalmam sincs hogy hogyan fogom tudni fizetni. A villany szerencsére változatlan maradt. 230.000 forintot keresek amiből fizetnem kell még egy A hitelt is és a providentemből is van vissza. Kevesebbet keresek ebben a hónapban mert szinte egy hétvégét sem dolgoztam meg itthon vagyok több mint másfél hete táppénzen mert kovidos lettem. Nagyon félek hogy mi lesz velem. Fogalmam sincs hogy fogom ezt túlélni. Mit tehetnék? Milyen stratégiát tálaljak ki?
2022. okt. 20. 10:48
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Felhívtam a gázszolgáltatót. Egy óra hosszát vártam de érdemes volt. Azt mondták hogy hőmérséklet függő átalányban vagyok szerintük benne maradok a fogyasztásban mivel még egyáltalán nem használtam semennyit sem és novemberre is 103 m3 lesz majd kiszámlázva. Akkor ha mondjuk áprilisig fűtök így a maradék 1620m3-nyi gázt kell elosztanom 5 hónapra. De remélhetőleg csak nem lövök már el olyan durva m3-eket hogy kimaxoljam
2022. okt. 20. 14:04
 12/31 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni hogy én csak kizárólag fűteni használom a gázt. Ez is sokat számíthat szerintem
2022. okt. 20. 14:07
 13/31 anonim ***** válasza:
Hány konvektort használsz és mekkora alapterületű a lakás?
2022. okt. 20. 14:13
 14/31 A kérdező kommentje:
Gázkazán van. Sajnos hogy mi hány m2 sose vágtam. Igazából szoba konyha fürdőszoba és WC van fűzve nem egy nagy a konyha és a szoba is egy átlagos
2022. okt. 20. 14:24
 15/31 anonim ***** válasza:

Ha az 1750 körüli mennyiséggel számolok és csak fűtésre használod, akkor az 8 havi fűtés esetén is 220m3 átlag.

Az azért egy nem túl nagy ingatlan esetében szerintem nem olyan rossz.

Október-május között többnyire kell fűteni.

Nyilván a mennyiség nem egyenletes, de szerintem ez beosztható úgy, hogy ne fagyj meg.

Én mindenképpen javaslom, hogy írogasd az óra állást, hogy kitapasztald mikor fogyaszt kevesebbet, ha szinten tartod vagy ha folyamatosan ki-be kapcsolod, attól függően hogy otthon vagy e vagy sem.

Eddig hogyan használtad, hány fokra állítod?

2022. okt. 20. 14:38
 16/31 A kérdező kommentje:
Eddig 20 fokon volt. De én arra, számítok hogy ha majd megcsinálom mind a két ajtót akkor azzal még tovább tudok spórolni. Kénytelen vagyok én kilincset és zárbetétet venni. Egyébként nem 8-cal oszd el ezt a mennyiséget mert novembertől kapcsolom be. Az összesen 6 hónapnyi fűtés ha április végéig fűtök mondjuk
2022. okt. 20. 14:50
 17/31 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom hogy a radiátorjaid hőfokszabályzósak-e, ha azok akkor napközben míg dolgozol tekerd le 10-15 fokra őket. Ha nem szabályozhatóak akkor reggel kapcsold le a kazánt amíg nem tartózkodsz otthonn, és tegyél be egy időkapcsolót az áramkörbe ami bekapcsolja a kazánodat egy órával a hazaérkezésed előtt. Nyílászárókat szigeteld le gumiszalaggal és tegyél szivacsot vagy hungarocelt a belső párkányra vagy a két ablak közé ha olyan tipusú. Írd fel az óraállást minden nap egy füzetbe nem szégyen az, én is szenilis vagyok.

Ne azt nézd hogy mennyit fogyaszthatsz kedvezményesen hanem hogy mennyit tudsz megspórolni. Amit nem kell kifizetned az megmarad másra. Mi pl melóban szépen túl léptük volna a tavalyi felhasználás alapján, most odafigyelünk. Múlt hónapban csak reggel fűtöttünk fel amikor kellett: 8 m3 fogyott.

Ebben a hónapban szintén csak amikor kell: 12 m3 eddig a fogyasztásunk.

85 m2 konténer iroda cirko kazán, car szigetelés, öreg nyílászárók, 7-20 óra közt használva.

2022. okt. 20. 15:35
 18/31 anonim válasza:
8%
Féljél!
2022. okt. 20. 15:36
 19/31 anonim válasza:
25%
Ma kaptuk meg, emeletes házban élünk ami 2000-ben épült 90.000 forint gázszámla érkezett átalányt fizettünk idáig kb 30 volt. Az éven még be sem kapcsolatuk a gázt
2022. okt. 20. 16:19
 20/31 A kérdező kommentje:
Nekem nem emeletes. Sajnos az emeletes elhiszem hogy még húzósabb
2022. okt. 20. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!