Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nagyon félek. Nem tudom mi...

Nagyon félek. Nem tudom mi lesz velem?

Figyelt kérdés
Nem mertem még elkezdeni fűteni mert félek a gázszámlától. Nem kaptam még idáig ami fura mert tavaly ilyenkorra már kijött decemberig. Átalányban vagyok. 230m3-rel szaladom túl az általuk meghatározott mennyiséget. Ez gondolom nem keveset fog jelenteni majd a fizetésnél. Sajnos egymagam vagyok. Nincs családom. Nincs párom és egy olyan albérletben lakom ami nagyon régi és semmi szigetelés nincs. Mondtam a főbérlőnek hogy csináltassa meg az ajtózárakat mert több is tönkrement ahol fűtés van erre azt mondta hogy ő abban nem tud segíteni. Pedig az ő dolga lenne pont... Szinte minden rossz a házon és csak ígérgetett hogy majd megcsinálja de szarik rá. Másik albérletet sajnos nem tudok találni mert a környékemen hiánycikk lett. Mindenki vadássza. Egyedül az ára a legjobb. 39.000 forintot fizetek érte. Ennyiért már sehol nincs ház kiadó. Január február környékén 35-38.000 forint gázt fizettem mindig. Ez most el se merem képzelni hogy mennyi lesz. De a hamarabb érkező se lesz kevés szerintem. Fogalmam sincs hogy hogyan fogom tudni fizetni. A villany szerencsére változatlan maradt. 230.000 forintot keresek amiből fizetnem kell még egy A hitelt is és a providentemből is van vissza. Kevesebbet keresek ebben a hónapban mert szinte egy hétvégét sem dolgoztam meg itthon vagyok több mint másfél hete táppénzen mert kovidos lettem. Nagyon félek hogy mi lesz velem. Fogalmam sincs hogy fogom ezt túlélni. Mit tehetnék? Milyen stratégiát tálaljak ki?
2022. okt. 20. 10:48
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

-kezd azzal, hogy az általányod átállítod max 144m3-re, így ha többet használsz akkor is csak augusztusban kell sokat fizetned

-utána próbálj kevesebb helyiséget vagy kevesebb hőfokra fűteni, hogy ne hladd majd meg ezt az átlag 144m3-t

-a szigetelésen megpróbálhatsz te is javítani, kipárnázni akár a rossz nyílászárókat, hőfüggöny, hungarocel, akármi.

2022. okt. 20. 10:58
 2/31 anonim ***** válasza:
29%

A 230 köbmétert simán meg lehet spórolni.

Amúgy ne félj, 102 forintért nagyon olcsó a gáz.

2022. okt. 20. 11:26
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Amikor elindítod a fűtést, eleinte naponta, majd később legalább hetente írdd fel az óraállást.

Ebből fogod látni a fogyasztási adatokat, tudsz kalkulálni, hogy lehetőség szerint ne fogyassz többet, mint amit még a támogatott áron kapsz.

Nálam ilyenkor mindenhol n-es fokozaton megy.

Így is fogyaszt, de legalább nem sugárzik a hideg a konvektorokból, szerintem ez sokat számít, hiába van kicsit hűvösebb, mint amit szeretnék,de észrevehető főleg kisebb szobában.

Ahogy hűl az idő mindig kicsit feljebb állítom, nem szoktam hagyni áthűlni a házat.

Amikor már tartósan 0 vagy az alatti a hőmérséklet,akkor 3-4 között van minden konvektor,akkor is ha napokig nem vagyok otthon.

Nekem ez így bevált. Amikor otthon vagyok és úgy érzem hogy ez kevés, akkor abban a helységben ahol tartózkodok max 5-6 közé felveszem.

3 konvektor, kb 70m2 ház, régi ablakok és teljesen korszerűtlen építőanyagok, semmi szigetelés.

13ezres átalánnyal jövök ki, kicsivel alatta van a 144m3-es átlagnak.

A lepedő alá pedig érdemes venni egy elektromos ágymelegítőt.

10ezer Ft környékén lehet venni már, hasznos dolog, nem fogyaszt túl sokat és nem is valószínű, hogy túl sokat használnád, mert legkisebb fokozaton is túl meleg ahhoz, hogy egész éjjel menjen.

2022. okt. 20. 11:31
 4/31 anonim ***** válasza:

Igen, állítsd át 144m^3 -re és próbálj gyűjteni az éves elszámolásig. Lehet venni ilyen szigetelőszalagot direkt ajtóhoz, ablakhoz, plusz készíts ablakpárnát. Ha van redőny, akkor azt csak akkor húzd fel, ha odasüt a nap - télen kicsit megfogja a hideget.

Ha van szoba, amit annyira nem használsz, akkor oda nem kell fűtést bekapcsolni. Fűts 20fokra - teljesen elég ennyi is, estére le is lehet venni 19-18-ra.

Mi diktálunk, régi nyílászárók vannak és nincs szigetelés, mégis a leghidegebb hónapban is max 16-18 ezer a számlánk (nyáron 2-3 ezer a főzés, vízmelegítő miatt). 20 fok van 2 hálószobában. Konyhában 15 fok van, de ha főzök, sütök egyből 17-18 lesz amíg ott vagyok pont elég.

2022. okt. 20. 11:33
 5/31 A kérdező kommentje:
Hogyan tudom átállítani 144m3-re?
2022. okt. 20. 11:50
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
A szolgáltatónál jelzed te vagy a tulajdonos, hogy ennyi után szeretnéd fizetni a havi átalányt.
2022. okt. 20. 11:53
 7/31 anonim ***** válasza:

Hőszigetelő függöny van 8000-10000 Ft-ért is, ami már jó.

Belsőleg is lehet szigetelni a helységet.

[link]

Hőszigetelő tapéta?

2022. okt. 20. 11:57
 8/31 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem közel állsz egy adósságspirálhoz: több hiteled van, egy lerobbant albérletben élsz és nem jössz ki hó végén. Sajna ez komolyabb változás nélkül nem lesz jobb. A rezsi nem lesz olcsóbb.

Keress jobban fizető melót. Ha ehhez az kell költözz máshova, akár külföldre.

2022. okt. 20. 12:00
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal, mindenképpen érdemes átállíttatni átalányfizetésre a gázt. Ha ebbe a lakás tulajdonosa nem megy bele, akkor én a helyedben beszereznék valami kiegészítő elektromos fűtést. Akár egy kis olajradiátor, akár egy kis ventillátor, ami meleget fúj. A gázfűtést nagyon alapon tartod, csak annyira, nem legyen hűljön ki teljesen a szoba, és villannyal kiegészíted. Tudom, hogy az sem olcsó, de ha megszaladsz, legalább nem hétszeres árat fizetsz érte. Nem tudom, hol dolgozol, de ha ott van fűtés, legyél benn minél többet és tovább. :-(
2022. okt. 20. 12:31
 10/31 anonim válasza:
38%

"Mondtam a főbérlőnek hogy csináltassa meg az ajtózárakat mert több is tönkrement ahol fűtés van erre azt mondta hogy ő abban nem tud segíteni. Pedig az ő dolga lenne pont.."

Csak nem ennyiért!

Egy 120.000 ft-os albétletnél lehet.

"az sem olcsó, de ha megszaladsz, legalább nem hétszeres árat fizetsz érte."

Most zuhant be a gáz ára felére, elvileg nálunk is csökkenteni kéne

2022. okt. 20. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!