Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Légkondis fūtés - mi a drágább...

Légkondis fūtés - mi a drágább, a hūtés vagy a fūtés?

Figyelt kérdés
2022. okt. 16. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Fűtés.
2022. okt. 16. 22:44
 2/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Hűteni nem szükséges mindent elég egy szobát ahova bemenekül az ember.
2022. okt. 16. 22:52
 3/6 Revolúcióbiológus ***** válasza:
83%
Alacsonyabb kültéri hőmérsékletben alacsonyabb lesz a jósági tényező.
2022. okt. 16. 23:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

SCOP meg SEER az az érték amivel a hűtést illetve a fűtési hatékonyságot mutatják légkondinál.

Általában mivel ez légkondi a hűtés szokott kicsit hatékonyabb lenni, arra koncentrálnak. Illetve az is sokat számít, talán a legtöbbet hogy mennyi a hőkülönbség aközött ami kint van és aközött amit bent el akarsz érni, mert ezek a hatékonysági értékek attól függően változnak. Pl. ilyen -15-20 foknál már nincs lényegi különbség, hogy fűtőszállal vagy légkondival fűtesz, míg 5-6 foknál 4-szer jobban jársz a légkondival.

2022. okt. 16. 23:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik legolcsóbb,gagyi klímám van (Airfel).

6 éve,mikor megvettem,vagy két hétig méregettem.

Tehát a tapasztalat alapján egy 3,5-s klíma a legnagyobb hűtési kapacitás esetén,folyamatos üzemben óránként 710~730 w-t...még fűtésben 820~840 w-t ment el.

2022. okt. 18. 07:19
 6/6 anonim ***** válasza:
10 fok felett olcsóbban fűt, mint a gáz. Alatta nő a költsége, 0 fok alatt meg elég rossz a hatásfoka. Uez nyáron. Ha kint 40 fok van és tűzi a kondit a nap, akkor drágán hűt. Ha csak a 30 fokot kell 23ra vinni és ráadásul árnyékos helyen van a kondi, akkor olcsón hűt. Szóval: attól függ
2022. okt. 27. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!