Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit tennétek ha teljesen...

Mit tennétek ha teljesen megszűnne a "rezsicsökkentés"?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy a kormány úgy dönt, hogy mostantól mindenki az első köbmétertől és kilowatttól világpiaci áron kapja az energiát. Mit tennétek ilyenkor? Sokat kellene spórólnotok? Ki tudnátok gazdálkodni?
2022. okt. 15. 19:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Ha lejössz a szolgáltatóról, akkor honnan kapod az energiát?
2022. okt. 15. 19:58
 12/29 anonim ***** válasza:
85%
Részben megkerülném a villanyórát. Már így is a határán vagyok, a jelenlegi villanyszámla határeset, tovább spórolni meg nem tudok, így is jelentősen visszafogtam a fogyasztást augusztustól, csak a lehető legkevesebbet használom, így se marad a havi 210 kWh-ban benne. Nem tudom honnan számolták ki az átlagfogyasztást, de ez marhára nem az.
2022. okt. 15. 20:03
 13/29 anonim ***** válasza:
93%
Nem izgat a dolog. Ott a 46 db napelem + a 2kW-os szélturbina. Mivel régebb óta megvannak, én szaldós vagyok. Klímákkal fűtök, áramszünet esetén (légteres) téglakályhák vannak.
2022. okt. 15. 20:05
 14/29 anonim ***** válasza:
92%

A villanyt ki tudnánk fizetni. Jelenleg 5800,- ha duplájára vagy triplájára emelik sem halunk bele, de nem esne jól.

Viszont a gázzal éppen csak beleférünk a keretbe, így arról lemondanánk, mert kettőnk nyugdíja kellene a rezsire.

Becipelnénk a sparheltet a lakásba a nyári konyhából, ahol kihasználatlanul áll és azzal főznénk, azon melegítenénk a mosdóvizet. Miközben minimális éghető hulladékkal (Pl. kukoricacsutka) is olyan meleget csinál a lakásban, hogy csak na, de fánk is van.

Aztán egyszer majd vagy így, vagy úgy, de csak vége lesz ennek az őrületnek...

2022. okt. 15. 20:07
 15/29 anonim ***** válasza:
44%

"Részben megkerülném a villanyórát."

Akkor miben leszel különb a többi tolvajnál, akit elítélsz?

2022. okt. 15. 20:12
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Vannak itt
2022. okt. 15. 20:13
 17/29 anonim ***** válasza:
83%

Közben áram szünet lett.Vannak itt nagy mellénnyel válaszolók is.

Őket más módon éri utol az infláció.

2022. okt. 15. 20:32
 18/29 anonim ***** válasza:
79%
Ha a kormány nemcsak az energiát, de a munkabért is világpiaci szinten adná, akkor fellélegezhetnénk, hogy megszabadultunk attól a rezsicsökkentéstől, ami csak terhelést hozott.
2022. okt. 15. 20:59
 19/29 nemaRendőrség ***** válasza:

Raknám össze a szigetüzeműt.

Havi 2-300kwh összejöhet félmilliós befektetésből, rá lenne kötve az összes kis- és közepesfogyasztó.

Sütő, mosógép menne a hálózatiról tovább, 1200w-os peakkel számolva nagyságrendileg olcsóbb a rendszer és abból tud menni a telefontöltő, óra, laptop stb. Plusz a klíma is 70%ra leszabályozva.

2022. okt. 15. 22:14
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

19-es

Ha már szigetüzeműt csinálsz, akkor ne csak napelemet vegyél, hanem szélgenerátort is. Télen keveset, és éjszaka semmit sem süt a nap. De fújhat a szél este is, és télen is. (Bár nem tudom, hogy mennyire szeles környéken laksz).

A szigetüzemű rendszert napelem+szélgenerátor kombóban lehet a legjobban kihasználni. Ausztriában is, így tolják a farmokon/tanyákon, vagy olyan hegyi nyaralókon ahol nincs közmű.

2022. okt. 15. 22:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!