Konvektoros fűtés nagyon gazdaságtalan?
Figyelt kérdés
2022. okt. 14. 19:24
11/18 anonim válasza:
Ebbe az egybe van igazad! Rátrafáltál, azt nem figyeltem. De elég ritka a kéményes, bár van.
12/18 anonim válasza:
Értelmes használat mellett nem annyira gazdaságtalan mint hiszik egyesek. Hát persze hogy a hő egy része kifelé távozik, ha nem így lenne, mérgezésbe meg lehetne fulladni...
13/18 anonim válasza:
Én is csatlakozom az 5.-höz, 3 konvektoros lakással eddig.:)
A parapetes kislakás gázhasználatának (fűtés+főzés) éves költsége 37 000 Ft körül van. De kislakás, 120 légköbméter, tehát 1 főre gondoljatok.
14/18 anonim válasza:
Nekem örök kedvenc marad a 2 szobás konvektoros lakás. Bármit kapsz, hozzá, minden gázos javítja, örök életig működnek, meghibásodás szinte nincs,
Most rákeresve, tényleg 94% hatásfoka; el sem hiszem. Tuti kis szerkezet, igaza van 5# nek, kárvolt bosszúbol lepontozni, igaza van.
15/18 anonim válasza:
Egy konvektor nem gazdaságtalanabb mint bármelyik nyilt égésterű gázkazán.
16/18 anonim válasza:
15, de miért a rég betiltott nyílt égésterűvel hasonlítod?
Kb. mintha a fa botot hasonlítanád a pattintott kőbaltához.
17/18 anonim válasza:
16 Mert azzal van egyszintet. Amúgy sajnos sok esetben a kondenzáciosnak sincsen lényegesen magasabb hatásfoka, ha nincs alacsony visszatérő hőmérséklet akkor csak pár százalékkal jobb. Ha minden tökéletes akkor is csak 20% külömbség van. Amúgy nincs betiltva csak újjat nem lehet létesiteni.
18/18 anonim válasza:
Addig jó a konvektor, amíg 1729 köbméter alatt marad valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!