Ha minden nap mosunk az mennyire làtszik majd az àramszàmlàn?
Sajnos a baràtnőm nem tud egy napot sem kihagyni mosàs nélkül.
Van ,hogy egy nap kétszer is.
Àllìtása szerint ennyi mindenkinél alap, es tulaggodom magam.
Nem tudom. Regota vagyunk egyutt,de egy honapja csak osszekoltozve, es sajnos ez egy igazi vitaforras.
40 fokon mos egyébként
Én rühellném, ha örökké a szárítót kellene kerülgetnem és ez lenne a lakás “dísze”.
Amellett a levegőt párásítja és hacsak nem panel a lakás, akkor még penészedni is fog.
Vagy nektek nincs elég ruhátok, hogy mindig ki kell mosni, hogy legyen mit felvenni? Mert akkor nem szóltam semmit!
Szerintem csak neked akar bizonyítani ezzel a “Mosó Masa mosodája” tempóval, hogy lásd mennyire megfogtad az Isten lábát ilyen tiszta és házias “asszonykával”!😀
Igaz, a gönceitek rövid időn belül elnyűttek lesznek, a mosógép a felét fogja élni mint másnál, de sebaj, majd vesztek ruhákat, gépet, másikat, hisz minden olyan olcsó!
Kezdjetek akkor felírni minden költséget. Akár kockás papírra, akár valamilyen programban, tedd mellé a bevételeket és nézzétek meg, mi marad.
Valószínűleg egyáltalán nem tanult meg bánni a pénzzel, ez - ha ő is vevő rá - tanulható szerencsére.
Na látod, erre való az együttélés, mielőtt “élesben” belevágtok (házasság, család)
Akik nem egyfelé néznek, nem egyfelé húznak, nem közös a céljaik megvalósításához vezető szemlélet, azoknak kár erőltetni, abból jó nem fog kisülni!
…de bízzunk benne, hogy képes/képesek vagytok egymás logikus érveit elfogadni és cirkuszoktól mentesen összecsiszolódtok!
A pénzkezelést, gazdálkodást a többségnek tanulnia kell, ha otthon nem tanították meg rá, vagy nem jó példát látott.
mi is ketten vagyunk, heti egy mosás
írd fel a napi óraállást, majd egyszer egy nap ne engedd mosni , és akkor meglátod mekkora az áram fogyasztás...
Mivel 40°C-on mos szinte mindig ugyan azon a programon, így nézd meg menni egy adag mosásnak az áram költsége.
Kb 2 órára mindent lekapcsolsz, kihúzod a hűtőt, fagyasztót stb, csak a mosógép menjen. Indításkor leírod a villany órát, mikor befejezte utána is.
Aztán már csak szorozni kell a havi mosások számával.
Általában 20-24 órát kibírnak hűtők áram nélkül, így ezen nem kell aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!