Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Valaki el tudná magyrázni a...

Valaki el tudná magyrázni a jelleggörbét?

Figyelt kérdés
Sziasztok, hivatalosan évi 695 m3 a tavalyi gázfogyasztásunk, ami 24619 MJ ha jól számoltam össze a számlák alapján. Mégis mar a második számlát kapjuk, ahol van benne piaci ár is. Megnéztem a szerződésünket, otta felhasználói profil vegyes, tehát nemcsak fűtésre van beállitva. Voltam bent az üfszolgalaton, ott csak vmi jelleggörbére hivatkoztak, deazt nem mondták el, az micsoda. Vki el tudná nekem magyarázni ezt a jelleggörbét, hogy ilyen kicsi fogyasztasnál miért kell megis piaci árat fizetni? Tényleg nem ertem...köszönöm!

2022. szept. 28. 04:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Augusztusban 11 napra ellőttél 13 m3-t, ez 31 napra interpolálva kb 36, a limit ugye kb 15, 36-15=19, ezért 19/15 arányban felosztották a 470 MJ-od, ez az első számla. Ez teljes összevág a fentivel.

A másik már érdekesebb. A 30 napos időszak fogyasztását valahogy felosztják a 2 hónap között - a rosseb tudja hogyan, vélhetően a szeptemberi napokra megy a több, még az is lehet, hogy napi jelleggörbét alkalmaznak, de egyébként csesznek feltüntetni a 2 értéket, pedig fontos lenne - aztán ez alapján megnézik, hogy így mennyi jön ki aug-ra összevetik az előző bekezdésemben levezetettel, azt korrigálni kell, szeptember megint interpolálás 30 napra, szóval innentől eléggé bonyolulttá válik a dolog és kevés hozzá az adatunk, de az elv ez.

2022. szept. 29. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!