Akik itt társasházban, panelban élnek, nektek mennyi a havi közösköltségetek? Várost is írjatok. Köszi.
Szeged:
53nm tégla-8500 ft
125nm tégla 16500ft
47nm panel- 9500ft
Bp
49 nm panel -10500
Miskolc
Tégla, 90nm 13xxxft
Vonja magától a rendszer, nem tudom a pontos összeget
Nincs lift, mi a lakók takarítunk
Bp. XlX.
53 m2 panel
13.500 Ft (idén nem emelték)
Szigetelés nélküli 11 emeletes panel ház.
Bibione, 12 Euro/hó
(50 m.-re a tengerparttól.)
Elképesztő árak, amiket itt olvasok.
Szent igazság, amit írok:
Budapest, Gazdagrét, panelprogram után 10-emeletes panelépületről van szó.
A panelprogramra felvettem az OTP-től 1,5millió forintos hitelt. Ennek havi törlesztése bő 10-ezer forinttal az eddigi kb. 7500 Ft/hónap közös költségét megemelte 18860 forintra, amit jelenleg fizetek. A lakás 67 m2 (3 szoba, plusz a többi helyiségek).
Emellett a 6 lépcsőházból álló közösségünknek van sok millió forintja befektetve és lekötve. Ehhez megy a bármikor hozzáférhető összeg egy számlán. Tehát van pénzünk.
A közös képviselőnk kimondott szakember.
6. A mi házunk is panelprogramos, csak azt 2005-2008 körül csinálták meg a és már rég óta ki van fizetve az a társasházi hitel, illetve aki akarta az választhatott és egyben is kifizethette a ráeső részt, nem kellett haviba törleszteni megemelt közös költséggel annak, aki nem akarta.
A mi közös képviselőnknek van lakása a házban (de nem ott lakik) és mindig minden meg van csinálva. Könyvelő egyéni vállalkozó az ember, aki mellékesben csinálja még a közös képviselőséget és nagyon pontos, precíz ember, ráadásul tulajdonosi szemlélettel is viszonyul a házhoz. Tavaly volt lépcsőház festés, a ház előtti kert rész gondozva van. A panelprogramot is szinte már egyből megcsinálták a házon nagyjából akkor, amikor a program elkezdődött valamikor 20 éve.
A házon belül a lakásokra eső közös költséget pedig négyzetméter alapokra szokták elosztani, tehát nem az a fura, hogy mi most fizetünk hozzád képest keveset, hanem hogy 67 nm-es lakásra te fizettél korábban 7500-at. (Bár kérdés mikor, de azért az utóbbi 10 évben nem igazán változtak a közös költségre fizetendő összegek.)
#7 (21:31)
Éppen ellenkezőleg: nem a magunkét sokallom, hanem az előttem válaszolókét sokallom hozzám képest, figyelembe véve, hogy a többieknél a kisebb lakás után fizetnek többet, ill. még saját maguk takarítanak is! A téglafalú épületeket nem vettem figyelembe. Mire költik el a pénzt, ha ilyen maagas a közös költség?
Nem tudom, melyik a Te válaszod, de mindegy. Mi a 67 m2-es lakás esetén (panelprogramot leszámítva) szinte mindenkinél kevesebb közös költséget fizetünk. A bő 10-ezret a panelprogram teszi hozzá, amit nálunk is ki lehetett volna egyben fizetni, de törlesztve is. Én szakember tanácsára a havi törlesztését választottam a hitelnek.
@9
A miskolci téglás vagyok.
Ha leosztod nm-re akkor kb ugyanott vagyunk.
Nálunk most emelték meg 10e ftról mert fejlődni akarunk, és folyamatosan fejlődünk is.
Évi 2-3 alkalommal van egy kisebb projekt a társasházban, illetve pár évente egy nagyobb.
Kovácsoltvas korlát festés, szigetelés javítás, komplett udvar vízelvezetés kiépítés. Stb stb.
Persze a társasház kezelő sem dolgozik ingyen, sőt elég drágák. De legalább csinálnak is valamit, foglalkoznak az épülettel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!