Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Akik itt társasházban, panelba...

Akik itt társasházban, panelban élnek, nektek mennyi a havi közösköltségetek? Várost is írjatok. Köszi.

Figyelt kérdés
2022. szept. 24. 14:47
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Szeged:

53nm tégla-8500 ft

125nm tégla 16500ft

47nm panel- 9500ft

Bp

49 nm panel -10500

2022. szept. 24. 15:06
 2/29 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Miskolc

Tégla, 90nm 13xxxft

Vonja magától a rendszer, nem tudom a pontos összeget

Nincs lift, mi a lakók takarítunk

2022. szept. 24. 16:11
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Bp. XlX.

53 m2 panel

13.500 Ft (idén nem emelték)

Szigetelés nélküli 11 emeletes panel ház.

2022. szept. 24. 16:34
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szeged, 47 nm panel, 5 emeletes házban, 8800 ft.
2022. szept. 24. 17:41
 5/29 anonim ***** válasza:
79%

Bibione, 12 Euro/hó

(50 m.-re a tengerparttól.)

2022. szept. 24. 17:47
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő árak, amiket itt olvasok.

Szent igazság, amit írok:

Budapest, Gazdagrét, panelprogram után 10-emeletes panelépületről van szó.

A panelprogramra felvettem az OTP-től 1,5millió forintos hitelt. Ennek havi törlesztése bő 10-ezer forinttal az eddigi kb. 7500 Ft/hónap közös költségét megemelte 18860 forintra, amit jelenleg fizetek. A lakás 67 m2 (3 szoba, plusz a többi helyiségek).

Emellett a 6 lépcsőházból álló közösségünknek van sok millió forintja befektetve és lekötve. Ehhez megy a bármikor hozzáférhető összeg egy számlán. Tehát van pénzünk.

A közös képviselőnk kimondott szakember.

2022. szept. 24. 21:03
 7/29 anonim ***** válasza:
94%

6. A mi házunk is panelprogramos, csak azt 2005-2008 körül csinálták meg a és már rég óta ki van fizetve az a társasházi hitel, illetve aki akarta az választhatott és egyben is kifizethette a ráeső részt, nem kellett haviba törleszteni megemelt közös költséggel annak, aki nem akarta.

A mi közös képviselőnknek van lakása a házban (de nem ott lakik) és mindig minden meg van csinálva. Könyvelő egyéni vállalkozó az ember, aki mellékesben csinálja még a közös képviselőséget és nagyon pontos, precíz ember, ráadásul tulajdonosi szemlélettel is viszonyul a házhoz. Tavaly volt lépcsőház festés, a ház előtti kert rész gondozva van. A panelprogramot is szinte már egyből megcsinálták a házon nagyjából akkor, amikor a program elkezdődött valamikor 20 éve.

A házon belül a lakásokra eső közös költséget pedig négyzetméter alapokra szokták elosztani, tehát nem az a fura, hogy mi most fizetünk hozzád képest keveset, hanem hogy 67 nm-es lakásra te fizettél korábban 7500-at. (Bár kérdés mikor, de azért az utóbbi 10 évben nem igazán változtak a közös költségre fizetendő összegek.)

2022. szept. 24. 21:31
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
Újlipótváros 53 nm tégla 16 ezer körül.
2022. szept. 24. 23:16
 9/29 anonim ***** válasza:
96%

#7 (21:31)

Éppen ellenkezőleg: nem a magunkét sokallom, hanem az előttem válaszolókét sokallom hozzám képest, figyelembe véve, hogy a többieknél a kisebb lakás után fizetnek többet, ill. még saját maguk takarítanak is! A téglafalú épületeket nem vettem figyelembe. Mire költik el a pénzt, ha ilyen maagas a közös költség?

Nem tudom, melyik a Te válaszod, de mindegy. Mi a 67 m2-es lakás esetén (panelprogramot leszámítva) szinte mindenkinél kevesebb közös költséget fizetünk. A bő 10-ezret a panelprogram teszi hozzá, amit nálunk is ki lehetett volna egyben fizetni, de törlesztve is. Én szakember tanácsára a havi törlesztését választottam a hitelnek.

2022. szept. 25. 08:45
 10/29 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

@9

A miskolci téglás vagyok.

Ha leosztod nm-re akkor kb ugyanott vagyunk.

Nálunk most emelték meg 10e ftról mert fejlődni akarunk, és folyamatosan fejlődünk is.

Évi 2-3 alkalommal van egy kisebb projekt a társasházban, illetve pár évente egy nagyobb.

Kovácsoltvas korlát festés, szigetelés javítás, komplett udvar vízelvezetés kiépítés. Stb stb.

Persze a társasház kezelő sem dolgozik ingyen, sőt elég drágák. De legalább csinálnak is valamit, foglalkoznak az épülettel

2022. szept. 25. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!