Társasházban ha beépítem a tetőteret és így duplája lesz a nm akkor a közösköltségem is a duplája lesz? Vagy az az alap nm-re vonatkozik?
Ezek különböző dolgok.. Építésügyileg nincs kifogás, beépíthető. De a lakóknak bele kell egyezni, ez is világos.
De ebből még mindig nem következik, hogy a közös költséged maradhat a régi. Ha a lakók szerint /közgyűlési szavazat szerint/ maradhat, akkor igen, ha másképp döntenek, nem.
Miután közös területet tulajdonolsz el a használat szintén, Te mire számítasz?
Üdv: StMiklos
Egy rokonunk ezt úgy oldotta meg, hogy megállapodott a többi lakóval: ő "megkapjt" és beépíthette a tetőteret a lakása felett, cserébe kifestette a lépcsőházat és felújította a házat kívülről (tető + külső homlokzat). Neki megérte, mert így lett egy budai, hegyoldalban álló társasház felső szintjén egy kétszintes luxuslakása, a tetőtérben egy majd' 30 nm-es terasszal, sokkoló panorámával. A háznak amúgy sosem lett volna pénze elvégezni ezeket a munkákat, a padlást sem használták semmire, tehát mindenki jól járt.
Minden azon múlik, hogy lesz-e irigyed a lakók között, no meg, hogy elég jól tálalod-e az elképzelésedet. Az a fontos, hogy kiemeld, mennyit nyer ezzel a társasház (pl. tető felújítását vállalod).
Szevasz!
Ne értsd félre, nem kötözködök, de attól még, hogy feletted van, osztatlan közös tulajdon. A közös képviselő egy személyben nem tud megakadályozni semmit, a közgyűlésen fel kell vetetni a napirendi pontok közé, szavazásra kell feltenni a kérdést, és ott a közös képviselőnek, ha nem lakó, szavazati joga sincs. Ha lakó, van 1 szavazata. Még valamit: az alattad lévő lakó is, azon az alapon, hogy felette van /ha nem is közvetlenül/ igényt tarthatna rá, de mégegyszer: az osztatlan közös tulajdon.
Ez sem kötekedés. Én cserébe csináltassam meg az egésztetőt? Kicsit drága lenne. És amikor más is beépíti maga felett a tetőt ő csinál nekem mégegy szintet? :) Örülhetnének hogy amikor a közös pénzből felújítanak az én részemre nem kéne már költeni.
De még mindig az a kérdés hogy dupla lesz a közösköltségem?
Szevasz!
Értsd már meg végre, ez közgyűlési határozat kérdése. Mindegy Te mi gondolsz, a köz határoz. Ha meggyőződ őket, mint most engem akarsz, nyertél. Kért, kötelezett eddig valaki arra, hogy milyen felújításokat csinálj? Mondta eddig bárki is, hogy mit csinálj a beépítés fejében?
Itt meg kell, ha lehet egyezni. Ha ez nem felel meg neked, nem fogadod el. Ennyi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!