Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Van, aki még nem kapcsolta be...

Van, aki még nem kapcsolta be a fűtést?

Figyelt kérdés
Kollegák pont tegnap mondták hogy hazaérnek és már begyújsák a kandallót/kályhát vagy bekapcsolják a fűtést. Engem néztek bolondnak mikor azt mondtam csak bekapcsolom a hősugárzót estére és az nekem elég. 20fok van a lakásban, persze akinek gyereke van azt megértem. Vagy nem korai még fűteni?
2022. szept. 24. 10:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk 18 fok van, nappal talán felmegy 19-e, de nem gyújtottunk még be. Viszont fázom is, és kicsit tartok tőle, hogy megfázom, így lehet kéne.

Konvektoros fűtés van az albérletben, eredetileg spórolásból nem akartam még bekapcsolni, de ahogy lement 19 fokra az általános hőmérséklet, ezt elengedtem, most már csak az tart vissza, hogy szeretnék szólni a tulajnak, mielőtt begyújtjuk, hogy ellenőriztesse át, ha akarja. (Sajnos akadékoskodott már dolgokon, így inkább biztosra megyek.)

A 20 fok még teljesen élhető volt, megértem, hogy egy hősugárzóval elvagy, tényleg ez az állandó 18 fok, amire már azt mondom, hogy na ez tényleg hideg.

2022. szept. 24. 14:48
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Én már fűtök. Reggel 18 fok szokott lenni, olyankor 20 fokig fel szoktam fűteni.
2022. szept. 24. 18:21
 13/17 anonim ***** válasza:

Mostanában 20 fok van nálunk ( családi ház). Még nem fűtünk, jobban felöltözünk. Gázzal addig nem is fogunk fűteni, amíg nem tudjuk elintézni, hogy átírják a fogyasztási módot vegyesre, + átalányra állunk. Várnunk kell kicsit még, mert be kell adnunk hatósági bizonyítványt dupla kedvezményes gázra.

A kérvényt már beadtuk. Az eljárás elindult ezzel kapcsolatban, Most várjuk a helyszíni ellenőrzést. Aztán ha megvan a bizonyítvány, mehetünk az mvmhez. Remélhetőleg október folyamán ez az egész már megoldódik.

Ha lemegy tartósan 18 fokra a hideg, akkor majd addig, párszor befűtünk fával.

2022. szept. 24. 20:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Nálunk már ment a gázkazán egy hetet 22 fokon, most épp kipurcant, kedden jön az új alkatrész. A szobákban addig infrapanellal fűtünk, a ház többi részében csak 19 fok van. Arra jó, hogy legalább kipróbálhatjuk, mi az a hőmérséklet, amiben még elvagyunk. 20 fok nem is olyan vészes.
2022. szept. 24. 21:49
 15/17 anonim ***** válasza:
47%
Én esténként néha átkapcsolom a klímát melegítő módba a hálóban, mivel egy oldalról sincs fűtve, a társasházban pedig még nincs bekapcsolva.
2022. szept. 24. 23:42
 16/17 anonim ***** válasza:
52%
23-24fok van fűtés nélkül, így nem kell fűteni. Általában október közepe-vége mikor néha már begyújtunk a kandallóban és november mikor indul a padlófűtés is.
2022. szept. 25. 08:53
 17/17 anonim ***** válasza:

most néztem meg, tavaly kb. október 8-10 körül lett bekapcsolva a fűtés.

ha tartani akarjuk a limitet, akkor addig várnunk kell.

2022. szept. 25. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!