Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért lett ekkora a gázszámla,...

Miért lett ekkora a gázszámla, ha nem léptük túl az átlagfogyasztást?

Figyelt kérdés

Folyamatosan próbálom elérni a szolgáltatót, de semmi. Havi lejelentéssel vagyunk, 65 m3 gázt fogyasztottunk el, ami bőven az átlag alatt van még. Az előző számlánk kb 8.000 forint volt havi lejelentéssel, ami most érkezett az 50.000 forint.

Ezt a hatalmas összeget 65 m3 gázra kaptuk, egyszerűen nem értem.

Tudom, hogy most sok ilyen kérdés lesz, de segítő válaszokat várok, legalább valami útmutatást, nem pedig b-szogatást és politizálást ahogy sajnos a legtöbb hasonló kérdés alatt láttam. Eddig nem én intéztem a családban ezeket a dolgokat, de sajnos rám maradt és el vagyok veszve.

2022. szept. 22. 13:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos meglátásokat!

Igen, mi is gázzal fűtünk és a fürdéshez és egyéb vizes dolgokhoz is gázzal állítjuk elő a melegvízet.

Próbálok utána járni milyen szerződésünk van és hasonlók. Sajnos azért vagyok leginkább gondban, mert eddig ezt a szüleim intézték és nekem sosem mutatták meg, hogy én is tudjam mi a helyzet itthon, de mostantól rám maradt.

2022. szept. 22. 23:12
 12/16 anonim ***** válasza:

10#

köszsél rá egy időkapcsolót. nagyjából tudod mikor használtok rendszeresen melegvizet, így napi néhány órára le lehet csökkenteni a cirkulációs szivattyú működési idejét.

pl:

reggel 4:00 kor kelsz mert mész 6-ra dolgozni, ekkor beállítod, hogy 4:00-4:30 között üzemeljen.

Gyerekek kelnek 6:00 kor mert mennek 8-ra iskolába 6:00-6:30.

Haza érsz 15:00-ra a munkából és ilyenkor szoktál esetleg főzni akkor 15:00-16:00

fürdéskor pedig 18:00-19:30

Így csak 3,5 órát megy a szivattyú és a komfort megmarad, a leggagyibb mechanikus időkapcsoló pedig kb 2-3000 ft.

2022. szept. 23. 08:42
 13/16 anonim ***** válasza:
A szivvatyúnak mi köze a gázhoz?
2022. szept. 23. 09:04
 14/16 anonim ***** válasza:
13. Annyi köze van, hogy keringteti a melegvizet a csövekben, hogy mikor kinyitod a csapot, rögtön melegvíz jöjjön ki. Ha hűl a víz, akkor rámelegít.
2022. szept. 23. 11:32
 15/16 anonim ***** válasza:
13. És még annyi, hogy nagy a ház, az egyik fürdőszoba és a konyha elég messze van a kazántól.
2022. szept. 23. 11:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Érdemes szemelyesen elmenni az MVM-hez, mi is kaptunk egy 160ezres gázszámlát, anyum bement és kiderült hogy elbaszták és nem kell fizetnünk.
2022. szept. 28. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!