Sokkot kaptam a gázszámlától! Elrontották a számlámat?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha meg tudtok nyugtani. Egy 1 szobás nagyon pici albérletben lakunk a párommal ketten. Minden hónapban diktáljuk a gázt az MVM alkalmazásban. Az éves gázfogyasztásunk 298m³. Eddig minden hónapban 25 és 32m³ között mozgott a gázfogyasztásunk. A lakásban egyetlenegy gázkonvektor van, illetve egy cirkó kazán, ami a vizet melegíti. Más nem használ gázt, a tűzhely teljesen elektromos. Értelem szerűen a gázkonvektort még nem kapcsoltuk be, nincs olyan hideg.
Eddig minden hónapban 3200 és 3900Ft között volt a gázszámlánk. Most kaptunk egy 24.108Ft-os számlát és sokkot kaptunk. Ugye ez csak elszámolás? Olyan, mint ha konkrétan minden köbméter gázt piaci áron számláztak volna. A számla is összevissza van, szinte érthetetlen. Ha szükséges mellékelek fényképet a számláról!
Kérek időpontot az MVM-hez mindenképpen és bemegyek, csak szeretném tudni, hogy jogosan csinálok-e cirkuszt, nem akarom az idejüket húzni, ha én vagyok az idióta.
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek!
az új szabályok szerint egy fogyasztási jelleggőrbe szerint számolják ki mely hónapban mennyi gáz "jár" nektek "rezsicsökkentett áron"
+ számít hogy a számlátokon milyen jellegű a gázvételezés, nem mindegy hogy fűtési vagy egyéb vagyis vízmelegítési és főzési a gáz vételezésének oka
Igy valószínüleg nem elírás, sajnos most van a szopási időszak a 12 évnyi fidesz éra után igy ezt most nektek be kelll sajnos fizetni.
Majd ha igaz akkor a jelleggőrbe miatt ezt majd Januárban "vissza kapjátok" mert akkor magasabb a jelleggőrbéna fogysztási előírányzat.
Üdv Orbánisztánban...:D
legközelebbi választáskor érdemes okosan eljárni:)
Most beszéltem telefonon az egyik barátommal. Az újonann épített házukban, ahol jelenleg nem laknak, mert még nem költöztek be, csak az építkezés során használtak minimális gázt a hónapban, szám szerint 5m³-t, kapott ma egy 102.000Ft-os gázszámlát. Ezek szerint akkor nem csak nekem van ilyen rossz elszámolás. És náluk milyen lehet a jelleggörbe, csak pár hónapja nyitott az MVM-nel számlát, eddig azt a pár köbmétert reálisan számláztak neki mindig.
És az utóbbi 3 ciklusban egyszer sem szavaztam a fideszre, nem vagyok olyan hülye!
Lehet van valami ebben a jelleggörbe dologban.
2022.08.07. és 2022.09.04 (jelenlegi szeptemberi számla) között használtunk kereken 34m³ gázt. És kaptunk róla egy 24.108Ft-os számlát. Ha a jelleggörbe szerint nézzük, végülis meghaladtuk a 30m³-t, bár nem tudom, hogy ez hol jogos, hogy ennyit kiszámláznak érte, egészen felháborító!
Összehasonlítás képpen 2022.05.05. és 2022.06.06. között használtunk 25m³ gázt és kaptunk róla egy 3546Ft-os gázszámlát.
Az éves fogyasztásunk nevetségesen kevés, csupán 298m³, évek óta szinte alig volt több a gázszámlánk 4 ezernél, a nagyon durva téli hónapokban is alig érte el az 5 ezret. Számomra ez nagyon ijesztő. Szerintetek tényleg jogos ez az összeg?
"Sokkot kaptam a gázszámlától!"
Minden nap le van írva a válaszoknál, hogy el kell felejteni a havi diktálást!!!!!!!!
„És az utóbbi 3 ciklusban egyszer sem szavaztam a fideszre, nem vagyok olyan hülye!”
Szavazhatsz akármelyikre, azt hiszed, hogy az a sok tróger politikus valaha is a nép érdekeit fogja képviselni? Szép álmokat.
Ezért volt f*szság benyelni, hogy, a rezsicsökkentés király. Csak szólok, hogy követni fogja a többi közmű is ezt a tendenciát, amint a kormány eltörli az árstoppot. 2010-2013 óta nem emelhettek árat a szolgáltatók, nyilván kevésbé fájna, ha szépen lassan szokik hozzá az ember, mintha egyszercsak pofáncsapja.
Egy érdeklődést szerintem mindenképpen megér a szolgáltatónál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!