Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Jól értelmeztem, hogy attól...

Jól értelmeztem, hogy attól még hogy én éves szinten az 1728 köbméter gáz alatt fogyasztok, A téli hónapokban fizethetek akár százezres számlát is?

Figyelt kérdés
Átalányban fizetek. Most csak 1800 Ft ot... Vagyis nem egyenletesen az éves vállalás alapján. Úgy értettem speaker t a tévében hogy fogyasztási jelleggörbe alapján kell majd fizetni... Vagyis lesz majd bőven olyan része a számlámra mondjuk decemberben ami havi 144 köbméter fölé megy és azt piaci Áron körülbelül tízszeres Áron fogják nekem kiszámlázni és állítólag ugye az év végi elszámolásnál majd jóváírják vagy visszaadják de hát könyörgöm :én nem fogom befizetni az biztos
2022. szept. 17. 10:34
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nincs más esélyem mint hogy megpróbáljak telefonálni bár állítólag esélytelen

Tehát még egyszer is mondom én sem tettem át magam diktálós ra

2022. szept. 17. 20:22
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Össze-vissza beszélsz, egyik szavaddal ütöd a másikat.

Gáznál most mindenképpen átalányt kell fizetni.

Maradjunk az 1729 és 144 köbméternél.

Ha átalányt állítasz be, és az 1729 alatt maradsz egy év múlva, akkor minden rendben. Akár 2 hónap alatt is elfogyaszthatod, akkor is olcsón kapod, csak maradj 1729 alatt!

Ha 2029 köbmétert használsz el, akkor 300 köbmétert piaci áron (kb. 225 ezer) kell kifizetni a leolvasás után.

Ha diktálsz, akkor van a jelleggörbe.

Nyáron 15, télen 250-300 köbméter van havonta. Ha e felett fogyasztasz, minden egyes köbméter piaci áron lesz. De ha éves leolvasáskor beleférsz az 1729-be, akkor visszaadják az árát.

Tehát átalány!

2022. szept. 17. 22:27
 23/36 A kérdező kommentje:

Most megnéztem a regisztrált oldalamat és megkerestem a számlázási mod fizetést hogy megpróbáljam átváltani... És az van bejelölve hogy egyenletes rész számlázás tehát innen tudnék átváltani például vagy havi diktálásra vagy van még ilyen hogy hőmérsékletfüggő rész számlázás

És hát ugye persze hogy nem váltok át mert én nekem pont ez a jó csak akkor miért nem egyforma számlákat kapok szerintem azért hogy majd decemberben tudjanak százezres számlát küldeni

2022. szept. 17. 22:52
 24/36 A kérdező kommentje:

És van még egy nyügöm: az van írva hogy az Évi fogyasztást a tavalyi év alapján 1900 köbméterre írják.

Nem is értem. Milyen logika alapján kell nekem az idén is annyit fogyasztanom mint tavaly nyilvánvalóan mindenki igyekszik kevesebbet fogyasztani vagyis lejjebb veszi a hőfokot miért akarnak engem arra kötelezni hogy annyit fizessek amennyit tavaly fogyasztottam hát nyilván nem fogok annyit fagyasztani

2022. szept. 17. 22:55
 25/36 A kérdező kommentje:

Igen átalányban vagyok... Vagyis nyáron is annyit kellene fizetnem mint ősszel meg tavasszal meg télen.... Erről szól az átalány. De én most már a két utóbbi hónapban 1800 körül fizettem.... Vagyis valami nem stimmel

Az ember azért választ átalányt hogy egyenletes legyen a fizetnivaló ne legyenek nagy számlák téli hónapokban

Akkor most mi van miért nem szeretek most is olyan 18000 Ft körül?

2022. szept. 17. 23:20
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Itt valami hiba lesz.
2022. szept. 18. 09:29
 27/36 A kérdező kommentje:
Az egy másik ügy,
2022. szept. 18. 10:15
 28/36 A kérdező kommentje:

Hogy még július végén módosítottam az éles fogyasztásom 1200 köbméterre... Gondolva hogy majd meglátom mennyire sikerült tartanom... Mert az volt írva hogy fölfelé szabad eltérni a továbbiakban csak lefelé nem... De nem látom sehol ezt a módosítást csak az 1900 köbméter van beírva hogy az eddigiek alapján annyira teszik a fogyasztás omat

De hát ez itt teljes hülyeség hát ők is azt szeretnék hogy az ember az idén kevesebbet fogyasszon és én ezt tervezem is és én viszonylag könnyen meg is tudom tenni mert egyedül lakok a házban bizonyos helyiségekben lejjebb veszem a hőfokot aztán mindjárt kisebb lesz a fogyasztásom

2022. szept. 18. 10:18
 29/36 A kérdező kommentje:
Csak abban a helyiségben teszem 20 fok körülire ahol tartózkodom ahol lakok gyakorlatilag.... Többiben leteszem 15 re mondtam egy számot
2022. szept. 18. 10:19
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

1900 m3, amit látsz az applikációban, a tavalyi fogyasztásod.

Battyogj be az ügyfélszolgálatra -előtte kérj időpontot, különben állhatsz órákig sorban-, s állíttasd be havi 144 m3-re.

2022. szept. 18. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!